Újranyit Berettyóújfalu gyógyvizes fürdője

A téli szünetelés után, március 3-án újra megnyitja kapuit a berettyóújfalui Bihar Termálliget - derült ki a fürdő Facebook-oldaláról. Igaz, egyelőre csak a kettes számú kültéri termálmedence lesz használható, a beltéri részek továbbra is zárva tartanak. A fürdő december 12-én ment téli szünetre.

A Bihar Termálliget élményfürdőjeForrás: facebook / Bihar Termálliget - Strand és termálfürdő

A fürdő első medencéje 1927-ben épült, majd többször bővítéseken esett át. Mára 6 kültéri medencével rendelkezik, amelyek közül 2 gyógyvizes medence, 1 pedig termálvizes medence, de van jaccuzzi, gyermekmedence csúszdákkal és egy élménymedence is. A strandszezonban strandröplabdapálya és játszótér is várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Bihar Termálligetben egy jelentős, 2,5 milliárd forint értékű fürdőfejlesztés van folyamatban - írta decemberben a Termál Online. Ennek részeként felújítják és kibővítik a korábbi fürdőépületet. Az új, fedett fürdőrészben többek között gyógyvizes medence illetve szaunavilág is épül. Az emeleten kap majd helyet az új gyógyászati részleg, ahol többféle gyógyászati kezelést is elérhetünk, például súlyfürdőt és iszapkezelést. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek