Japán stílusú luxusvillák épülnek Lepencefürdőn

30 japán hangulatvilágú luxusvilla épül Lepencefürdőn és a kaszkádos medencéket is megmentik a Dunakanyar ikonikus strandján, tudtuk meg a turizmus.com-tól.

Az egykori Lepencei Strandfürdő maradványaiForrás: Urbex Hungary - Elhagyatott helyek nyomában/Facebook

A Lepencei Strandfürdőt 15 évvel ezelőtt zárták be, azt megelőzően harminc évig üzemelt a fürdőzők nagy örömére. Az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott a fürdő képe, teljesen benőtték a növények, a gaz, és lovak is tanyáztak benne. Az ikonikusnak számító teraszos medencerész még nagyjából egyben volt 2020-ban, amikor egy urbexes (urban exploration szóból, elhagyatott épületeket felkereső turisták) pár videót készített a helyszínről.

A terület fejlesztésére már korábban is voltak elképzelései a tulajdonos Dreamland Holdingnak, de a gazdasági környezet megváltozása miatt újra kellett gondolni a koncepciót, a kivitelezési költségek drasztikus drágulása ugyanis veszteségbe fordította volna a fürdő üzemeltetését.

Az új ötlet szerint a különleges adottságú helyszín Budapest felé eső részén 30 luxusvilla épül, amelyet az értékesítésüket követően az üzemeltető cég turisztikai hasznosításba vesz majd vissza.

Az erdő és a forrás találkozásánál épülő, luxuskategóriájú, lakófunkcióval épülő villák erőteljes ázsiai (japán) stílusjegyeket viselnek majd magukon. A panorámás épületek a Bord Építész Stúdió tervei alapján készülnek. Egyik típusuk 90 négyzetméteres alapterülettel épül, a teraszán jacuzzival, a másik típust a legfelső szinten lévő panorámás hálószoba és a pezsgőfürdővel ellátott tetőterasz teszi különlegessé 110 négyzetméteren.

A tulajdonos a saját erőből megvalósított beruházás keretében újraéleszti a legendás fürdő kaszkádos medencerendszerét, nyáriasított öltözőket és büfét alakít ki. Ha a projekt költségvetése engedi, a régi úszómedence is újjászületik. A nagyközönség előtt is nyitott, prémium kategóriájú fürdő az év 12 hónapjában üzemel majd és az éjszakai fürdőzésre is lehetőséget kínál. A beruházást várhatóan az ősszel megkezdik, a létesítmény 2025 tavaszán fogadhatja első vendégeit – mondta el Szepesi Richárd, a Dreamland Holding Zrt. többségi tulajdonosa a turizmus.com-nak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek