Szatmár Kincse néven kapott gyógyvíz minősítést a mátészalkai fürdő

2023-ban egyedüli fürdőként gyógyvíz minősítést kapott a Mátészalka Városi Uszoda és Strandfürdő, írja a Termál Online. Budapest Főváros Kormányhivatala engedélyezte a Szatmár Kincse elnevezés használatát a mátészalkai kút vizének fürdővízkénti felhasználására.

Mátészalka Városi Uszoda és StrandfürdőForrás: Mátészalka Városi Uszoda és Strandfürdő/Facebook

Deák Gergő uszodavezető szerint a fürdő gyógyvize 1040 méter mélyről tör fel, 58 Celsius-fokos, és 36 fokosan kerül a termálmedencébe. A laboratóriumi vizsgálatok alapján a kút vizének összes ásványianyag-tartalma és kémiai jellege is jelentős, amely több betegség kúraszerű kezelésére alkalmas.

A gyógyvíz a csípő- és térdízületi arthrosisban szenvedőknek, a gerinc-, valamint az ízületek kopásos megbetegedéseire, és gyulladásos megbetegedésekre is javasolt az orvossal történő konzultációt követően.

Az fürdő egyébként már korábban is birtokolta a gyógyvíz minősítést, amit most újból megszerezett.

Az uszoda Mátészalka külső részén, a Gólyakerti-tó mellett található. Beltéren 4 medence áll a fürdőzők rendelkezésére: egy ötpályás, 25 méteres úszómedence, egy tanmedence, egy merülőmedence és egy gyógyvizes termálmedence, amely részben fedett részben kültéri. Emellett két szauna és egy gőzkabin is található a fürdőben.

A külső strandfürdőn 4 medence várja a strandolni, sportolni vágyókat, melyek közül kettő gyerekmedence, egy hideg vizes úszómedence, egy pedig szabadtéri gyógyvizes medence.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek