Kiadó az egyik közkedvelt Pest megyei termálfürdő

 Bérlőt keres a minősített gyógyvízzel rendelkező Albertirsa Strandfürdő – adta hírül a Termal Online.

Albertirsa Gyógy-és StrandfürdőForrás: Facebook/Albertirsa Strandfürdő

A jelenleg város tulajdonában működő fürdő 1986 óta üzemel és öt szabadtéri medencével rendelkezik, melyek az elmúlt években szezonálisan, május végétől szeptemberig voltak nyitva.

A fürdő gyógyvize rendkívül hatásos mozgásszervi betegségek és egyes nőgyógyászati problémák esetén, ezen kívül két termálkút is található a létesítményben, melyek 39,5 és 41 Celsius-fokosak. 

A város képviselő-testülete a február elején tartott ülésen döntött arról, hogy bérbe adják a termálstrandot, ugyanis az energiaköltségek drasztikus emelkedése miatt az önkormányzatnak át kell gondolnia, hogy megéri-e továbbra is üzemeltetni a fürdőt. Az ülésen több lehetőséget is felvázoltak: Az egyik, hogy a város továbbra is működteti a fürdőt és a büféket, vagy csak a vendéglátóegységeket és a fürdőt is bérbe adják. A harmadik lehetőség pedig, hogy idén nem nyitják ki a termálfürdőt, és a 2024-es szezonig elvégzik a szükséges javítási és karbantartási feladatokat. 

A fürdő gyógyvize számos mozgásszervi és nőgyógyászati problémára jótékony hatással vanForrás: Facebook/Albertirsa Strandfürdő

A fürdő villamosenergia költsége idén várhatóan 6-szorosára emelkedik, ezen felül a személyi jellegű kiadások 14-16 százalékkal, a dologi kiadások 20 százalékkal lennének drágábbak. Ez azt jelenti, hogy a belépőjegyek árát is emelni kellene, és ha az áremelés nem riasztja el a vendégeket, és az időjárás is kedvezően alakul, akkor is csak nullszaldósra jönne ki a fürdő üzemeltetése.

Összességében tehát a bérbeadás tűnik a legcélravezetőbb megoldásnak, ami nem lenne példa nélküli a fürdő történetében, ugyanis 2004 és 2014 között is külső vállalkozók működtették a strandfürdőt. A pályázatokat március 6-ig várják. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek