Különleges fotók készültek a Hévízi-tó közel 40 méteres mélységében

Bő egy héttel ezelőtt számoltunk be arról a magyar sikerről, hogy a brit Mirror napilap Európa 7 legjobb termálfürdőjének listáján, – amelyen görögországi, izlandi, angliai, franciaországi és svájci fürdők szerepelnek, – a  Hévízi Tófürdő és a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő is helyet kapott. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a Hévízi-tó a világ legnagyobb termáltava és kiváló minőségű gyógyvize.

Világhírnévre tett szert a Hévízi TófürdőForrás: Mészáros Norbert/Hévizi Turisztikai Nonprofit

A tóról és csodás környezetéről már számos felvétel készült, ezúttal azonban ritkán látott képekkel örvendeztett meg mindenkit a Hévízi Tófürdő a közösségi oldalán. A fotók a tó mélyén, a forrásbarlangjának bejáratánál készültek. A képeken az látszik, ahogy a hivatásos búvárok ellenőrzik és felmérik a tó mélyén található forrást. 

A forrásbarlang bejárata 38 méter mélyen található, amin keresztül hideg- és melegvízű források törnek fel (410 liter/másodperc), és fűtik a 4,4 hektár nagyságú tavat, így a tóban található vízmennyiség teljesen kicserélődik 3 nap alatt – írják. 

Az oldalra a tegnapi nap folyamán felkerült egy egészen friss videófelvétel is, amelyen hóesésben is megcsodálhatjuk a tavat.

 A nagy pelyhekben hulló hó, a gőzölgő víz látványa és a behavazódott táj mesés látványt nyújt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek