Megérdemelt siker: Két magyar fürdő is szerepel Európa 7 legjobbja között

Tavaly már hasonló sikereket könyvelhetett el magának ugyanaz a két magyar fürdő, amely idén is felkerült a legjobb európai fürdők listájára. Tavaly a Lonely Planet online utazási magazin állított össze egy 20-as listát az általa legjobbnak tartott európai fürdőkből, ahol a Hévízi-tó 3., a Széchenyi Gyógyfürdő pedig 7. helyen végzett a rangos listán.

A Hévizi Tófürdőben színes tündérrózsák között is úszkálhatunkForrás: Facebook/Hévíz Tófürdő

Ezúttal a brit Mirror napilap állította össze Európa 7 legjobb termálfürdőjének listáját, amelyen  görögországi, izlandi, angliai, franciaországi és svájci fürdők között ezútal is szerepel a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és a Hévízi Tófürdő is, de sorrendiség nem lett közöttük felállítva, hanem a fürdők egyedi tulajdonságait igyekeztek kiemelni a lap szerkesztői.

Hévíz esetében azt ecsetelték, hogy ez a világ legnagyobb termáltava, amelyben úszni lehet, és a tavirózsák, illetve a gondozott parkok szintén emeltek a renoméján. A Széchenyi fürdő pedig már a méteretivel is tarol, hiszen Európa legnagyobb és a világ harmadik legnagyobb gyógyfürdője. Külön kiemelik a neobarokk stílusú épületet is, amelynek 21 medencéjében lazíthatunk, amelyek közül 3 szabadtéri. 

A top 7 gyógyfürdő listája

Palia Kameni, Görögország
Kék Lagúna, Izland
Hévízi-tó, Magyarország
Thermae Bath Spa, Bath, Anglia
Bains de Dorres, Pireneusok, Franciaország
7132 Therme Vals, Svájc
Széchenyi Fürdő, Magyarország

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek