Két magyar fürdő is helyet kapott Európa tíz legjobbja között

A Lonely Planet online utazási magazin 20-as listát állított össze az általa legjobbnak tartott európai fürdőkből. Az előkelő összeállításban két magyar fürdő is szerepel. Az első helyen az izlandi Kék lagúna végzett, melyhez a szerkesztők a Látnia kell, hogy elhiggye mottót választották. Mint írják, a Reykjavíktól 30 percre fekvő, zord lávamezők közt elterülő, élénk türkizkék medencéről könnyen azt hihetjük, hogy természetes képződmény, valójában azonban mesterségesen hozták létre. Ásványi anyagokban gazdag víz táplálja, amely a közeli Svartsengi geotermikus erőműből érkezik. 

Az izlandi Kék LagúnaForrás: Jacksoo999/shutterstock.com

A második az angliai Bath-ban található Thermae Bath Spa lett, melyhez a magazin leginkább a romantikus jelzőt érezte találónak. Mint írják, itt található Nagy-Britannia egyetlen termálforrása, melynek vizét a keltáktól a szászokig sokan élvezték a történelem során. A forrást a legenda szerint egy bizonyos Bladud nevű király fedezte fel 863 körül. A kültéri medencéből a Bath-i apátság díszes épületében gyönyörködhetünk.

Thermae Bath SpaForrás: Claudio Divizia/shutterstock.com

A harmadik helyre került a Hévízi-tó, melyhez a Vissza a természethez motótt választotta a magazin. Mint írják, a tavirózsákkal és gondozott parkokkal szegélyezett város a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógyvizű tavával büszkélkedhet. Hozzáteszik, hogy a fürdőkomplexum télen is látogatható.

A Hévízi-tóForrás: ivabalk/Pixabay

A budapesti Széchenyi Gyógyfürdő a hetedik lett a Jut hely mindenkinek mottóval. Mint írják, a 18 különböző medencével, valamint 10 szaunával és gőzkamrával rendelkező neobarokk fürdő a főváros egyik legfontosabb látnivalója.

Íme, a tízes lista:

  1. Kék Lagúna, Izland
  2. Thermae Bath Spa, Anglia
  3. Hévízi-tó, Magyarország
  4. Bains de Dorres, Franciaország
  5. Vals-i fürdők (7132 Therme), Svájc
  6. Palia Kameni, Görögország
  7. Széchenyi Gyógyfürdő, Magyarország
  8. Kaiser-Friedrich-fürdő, Németország
  9. Karlovy Vary (Carlsbad), Csehország
  10. Hammam Al Ándalus, Spanyolország
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek