Tavaszig bezár a Tamási Termálfürdő

 Az év végéig még heti három nap nyitva tart, de 2023. januárjától viszont bezárják a Tamási Termálfürdőt, amely a tervek szerint majd csak májusban nyitja meg újra kapuit a vendégek előtt – adta hírül a Termál Online. 

A Tamási Termálfürdőben tavaly történt tűzeset miatt jelentősen károsodott az épület tetőszerkezete. A fürdőt idén január 29-én újranyitották, azonban ez csak részleges nyitást jelentett, mert a fedett fürdő medenceterét azóta sem lehet használni. 

Tamási TermálfürdőForrás: Facebook/Tamási Termálfürdő/Áment Gellért

A létesítmény október elsejétől hétfőnként és keddenként zárva volt, november közepétől pedig már csak heti három napot (péntek, szombat, vasárnap) volt nyitva. Továbbra is egy szabadtéri termálmedence és a szaunavilág használható, ahol pénteken és szombaton tematikus szaunafelöntéseket is tartanak. Az ősszel kiderült, hogy a fürdőt 12 éve üzemeltető Aquaplus Kft-vel az év végén szerződést bont, és január elsejétől a Tamási Vagyongazdálkodó Kft. veszi át a fürdő működtetését. A jelenlegi energetikai helyzetben nem biztosítható a fürdő téli üzemeltetése, ezért már csak az év végéig tart nyitva, viszont a tervek szerint május közepétől újra kinyit a strandszezonra. A tűzesetben károsodott épületrész felújítására már kiírták a pályázatot, így várhatóan ez a munka is el fog kezdődni a jövő év során. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek