Sikeres volt az összefogás: Pénteken újranyit a miskolctapolcai barlangfürdő

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a Miskolctapolca Barlangfürdő bezárásának hírére megmozdultak a helyi szállásadók, vendéglátósok, hogy közös összefogással újranyissák a komplexumot. A tárgyalások sikeresek voltak, a fürdő október 28-tól újra várja a fürdőzni vágyókat – adta hírül a BOON. 

A Barlangfürdő a magas energiaárakra hivatkozva zárt beForrás: Shutterstock/ (c) 2021 AlexanderLipko

A magas energiaárak miatt megnövekedett költségekre hivatkozva, a hónap elején ideglenesen bezárt barlangfürdő. A városvezető akkor elmondta, hogy az összegnek, amit elő kell teremteni, akkorának kell lennie, hogy abból a Barlangfürdő a téli szünet időszakának végéig, azaz január 8-ig üzemelhessen.

A miskoltapolcai szállásadók és vendéglátók között a megyei iparkamara közvetítésével folytatott tárgyalás sikeres volt, és minden akadály elhárult az elől, hogy az európai hírű fürdő október 28-án, pénteken reggel 9 órakor újra megnyisson. 

Kiderült, hogy 65-70 millió forint kellett az újranyitáshoz, amelynek nagy részét az önkormányzat a költségvetés módosításával nemrég életre hívott Városvédelmi Alapból finanszíroz, és az érintett szállásadók és vendéglátók összességében mintegy 20 millió forinttal járulnak hozzá a Barlangfürdő működési költségeihez. 

A fürdő a megszokott szolgáltatásokkal és nyitvatartással várja újra vendégeitForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 AlexanderLipko

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője elmondta, minden szolgáltatás elérhető lesz a Barlangfürdőben, ami a bezárása idején megvolt benne. Naponta reggel 8 és 18 óra között tart majd nyitva, és a gyógyászati szolgáltatások reggel 8 és 16 óra között leszenek elérhetők a megszokott rendben.

A cégvezető megjegyezte, a fürdő esti bezárása után azonnal lekapcsolják a nélkülözhető energiafogyasztó berendezéseket és a világítást, hogy ezzel is takarékoskodjanak.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek