Közös összefogással újranyitnák a Miskolctapolcai barlangfürdőt

Nemrég számoltunk be róla, hogy a mindenkit sújtó energiaválság, az infláció, a magas gáz- és villamos árak miatt a Miskolctapolca Barlangfürdő október 10-től határozatlan ideig felfüggesztette a fürdőszolgáltatásait. A bezárás hírére megmozdultak a helyi szállásadók, vendéglátósok, Miskolc polgármestere és a területért felelős alpolgármester személyes egyeztetésre hívta őket – olvasható a Minap oldalán.

A fürdő sokak bánatára jelenleg nem üzemelForrás: Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia/Facebook

Páratlan összefogás van születőben Miskolcon – a helyi turisztikai vállalkozások és a városvezetés közös erővel nyitná újra és működtetné legalább a jövő év elejéig a Barlangfürdőt.

Kedden este, a miskolci városházán megtartott második ilyen találkozón a közös munkában aktívan részt vevő helyi iparkamara munkatársainak javaslatára megállapodtak arról, hogy az újranyitáshoz és a január 8-ig tartó folyamatos nyitvatartáshoz szükséges összeget három egyenlő részletre osztva, közösen adják össze. A Barlangfürdő indításához szükséges összeg előteremtését így a turizmusban és a vendéglátásban érdekelt vállalkozók, az önkormányzat, és az állam közös tehermegosztásával lehetne elérni.

A fürdőt január 8-ig tervezik megnyitniForrás: Miskolc Megyei Jogú Városa

Mint ismert, országszerte sorra zárnak be a strandok, fürdők. A Miskolcon a Barlangfürdő érdekében most születőben lévő összefogás azonban egyelőre egyedülálló az országban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek