Lesújtó hír: Bezár a miskolctapolcai barlangfürdő

A mindenkit sújtó energiaválság, az infláció, a magas gáz és villamos áram ára kemény döntések meghozatalára kényszerítette a Miskolci Fürdők Kft.-t is. Október 10-től határozatlan ideig a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő is szünetelteti fürdőszolgáltatásait, jelentette be a fürdő weboldalán.

Forrás: Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia/Facebook

A fürdőket üzemeltető cég egyúttal a csoportos létszámcsökkentés szándékát is bejelentette a Kormányhivatalnál, mely összesen 110 főt érint. Segítségként a tagvállalatoknál lévő nyitott pozíciókat ajánlja fel az egyes szakterületek dolgozóinak, és A Miskolci Paktum Iroda (munkaerő-piaci tanácsadó iroda) bevonását is kezdeményezték annak érdekében, hogy a létszámleépítéssel érintett állásokban dolgozók mihamarabb új állást találjanak.

Már szeptember elején hírt adtunk arról, hogy az energiaárak emelkedése miatt több fürdő is kénytelen volt felfüggeszteni a szolgáltatásait, azóta pedig újabb intézmény hozott döntést a bezárásról vagy a nyitvatartási idő radikális csökkentéséről.

A Miskolci Fürdők Kft. kitért az Ellipsum élményfürdőre is, amely október 3-tól csak átmenetileg szünetelteti fürdőszolgáltatásait, és nem is az energiaválság, hanem a korábban megkezdett garanciális javítások miatt.

Hasonló a helyzet az Ellipsum Strandfürdőben – régi nevén Miskolctapolcai strandfürdő – is, ahol szintén október 3-án kezdődik meg a több mint egy éve leégett infraszauna bontása és helyreállítása, így a wellness részleg - a munkálatok miatt - október 3-tól nem látogatható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek