Bezár Budapest és az ország legnagyobb szállodája

Novembertől négy hónapra bezár a budapesti, 499 szobás Danubius Hotel Hungaria – olvasható a VG oldalán. November elsejétől előreláthatólag 2023. február 28-ig a hotel átmeneti üzemszünetet tart.

A Danubius Hotel Hungaria novembertől 4 hónapra bezárForrás: Facebook/Danubius Hotel Hungaria City Center

A szállodalánc hivatalos közleménye szerint a döntést az indokolja, hogy a 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban.

A Danubius Hotels novembertől nyolc szállodájában várja a vendégeket Budapesten, Bükön és Győrben, a téli kényszerszünetre ítélt Hungariaba érvényes foglalásokkal rendelkező vendégek kiértesítését pedig megkezdték, elhelyezésükről a Danubius Hotels más budapesti szállodáiban gondoskodnak.

Az energiaár robbanás miatt sorra jelentik be a vidéki hotelek is a téli kényszerpihenőt, piaci becslések szerint minden negyedik szálloda bezárhat a fűtési szezonra. A félházas foglaltság ugyanis nem fedezi a rezsit, illetve a működési költségeket.

Budapest gyógyfürdői továbbra is nyitva vannakForrás: Baklava/Pixabay

Szállodabezárásokra elsősorban vidéken lehet számítani, a belföldi vendégforgalom várható szűkülése miatt a téli hónapokban. A szállodaszövetségi vezetők kifejtették, „Budapest működik, a fő attrakciói elérhetők, a történelmi gyógyfürdők és a múzeumok nyitva vannak, a vendéglők is kitartanak a drága áram és gáz ellenére. A turizmus szempontjából a jó éttermi helyzet fenntartása egyébként is lapvetően fontos."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek