Hamarosan nyit Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelye

A budapesti III. kerület egyik legcsábítóbb nyári attrakciója idén is a Római-parti Plázs, amely lehetővé teszi a budapestieknek és a környéken élőknek, hogy közel fél évszázad után ismét szabadon strandoljanak a fővárosi Duna-parton – írja az obuda.hu.

Két nap és nyit a Római-parti PlázsForrás: obuda.hu

Idén július 15. és augusztus 21. között tart nyitva a Római-parti Plázs, ez alatt az idő alatt jó idő és megfelelő vízminőség esetén mindennap várják a strandolni vágyókat a parton. Miért érdemes kilátogatni a Római-parti Plázsra? A hamisítatlan római-parti hangulatért mindenképpen!

A természetes környezet, a tiszta és gondozott partszakasz, a kiépített infrastruktúra kényelmes és egyedülálló kikapcsolódást tesz lehetővé a vendégeknek, akiknek ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot biztosítanak.

Színes napágyak és ingyenes kerékpártárolási lehetőség is várja a strandolókat, emellett folyamatos vízminőség-ellenőrzés és vízimentő-szolgálat gondoskodik a biztonságról. 

Fürdeni ebben a szezonban is csak a bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon van lehetőség nyitvatartási időben. Tehát a kijelölt területen a szigorú biztonsági előírásokat betartva szabad csak fürdeni, és a 120 cm-es vízmélységet jelző bójasoron belül.

A nyitást idén is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. A meder tisztítása megtörtént, az átvizsgálás pedig folyamatos lesz – ígérik az illetékesek.

"""Forrás: obuda.hu"
Tudnivalók
Nyitvatartás: 2022. július 15.–augusztus 21., mindennap 10.00–19.00

Helyszín: Római-parti Plázs, 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15–17.

BKV-val: a 34-es busz Szent János utcai megállójától pár perc séta

Biciklivel: az Óbuda-Pénzügyőr SE területén kerékpártárolási lehetőség biztosított

Autóval: parkolási lehetőség a fürdőhelyre merőleges utcákban: Őrtorony utca, Szent János utca, Losonc utca, Kalászi utca

Házirendet és minden egyéb információt ide kattintva olvashattok el.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek