Öt tiszai szabadvízi strand, ahol a tengerparton érezhetjük magunkat

Nagyon intenzív hőhullámnak a közepén vagyunk és bár ígérnek a hétre egy kis lehülést, számíthatunk rá, hogy lesznek még ilyen forró napjaink az elkövetkező hetekben. Ezekre az alkalmakra jól jön, ha ismerünk néhány hangulatos vízparti helyet, ahol kicsit lehűthetjük magunkat. Ezért összegyűjtöttünk néhány szabdstrandot a Tisza mentén, ahol ingyen vagy olcsóbban strandolhatunk, mint a medencék mellett.

Tiszakécskei szabadstrand

Tiszakécske új felszerelésekkel bővített szabadstrandja egyike azon Tisza-menti strandunknak, amelyet minden túlzás nélkül tengerparti plázshoz szoktak hasonlítani. Trópusi hangulatú gyékény napernyők díszítik a 300 méter hosszú homokos partot, emellett nyugágyak, felújított vizesblokkok és öltözők várják az úszni, lehűlni vágyókat.

Tiszakécskei szabadstrandTiszakécske Szabadstrand/facebook

A Tisza-partnak ezen a szakaszán az éjszakai élet is lüktet, különféle zenés szórkozóhelyek, koncertek, helyi specialitásokat kínáló vendéglők várják a látogatókat. A strandra ingyenes a belépés.

Körös-toroki szabadstrand

Hasonló tengerparti élmény várja a csobbanókat a csongrádi Körös-toroki strandon, ahol a legfrissebb Facebook-fotók tanúsága szerint már javában zajlik az élet. Ingyenes belépőre, homokos strandra, öltözőkre, hangulatos büfékre és strandröplabda-pályára számítsunk itt is, illetve kellemes hőmérsékletű tiszta vízre. A június 27-i információk szerint a Tisza vize 25,7 Celsius fokos. 

Körös-toroki strandForrás: Révész Gábor fotói / Körös-torok / FB

A part menti strand vize a Balaton déli partjához hasonlóan lassan mélyül, és megannyi étteremmel csábítja az éhes fürdőzőket. A hétvégéken hatalmas bulikat tartanak a parton, amik mellett talán még a VOLT és a Sound is eltörpül, legalábbis a képeket elnézegetve

A Szolnoki Tiszai Szabadstand

A strand a Tisza folyó mentén található, Szolnok központjának közvetlen közelében. Érdekessége, hogy különböző vízállásoknál is használható, a szolnoki látványosságok nagyrésze pedig könnyen elérhető innen, vagy éppen fordítva. Nem messze ível át a folyón a kecses Tiszavirághíd, felkereshetjük a Tisza parti sétányt, a korábbi fürdő helyén lévő Rózsák kertjét, a Szigligeti színházat, illetve a Zagyva torkolatát és a Szolnoki Művésztelepet is. 

Szolnoki szabadstrandForrás: abouthungary.net

Ezt a szabadstrandot is jellegzetes szalmatetejű napernyők jelzik, innen tudjuk, hogy jó helyen járunk. A vízhez, vízállástól függően, hosszú rámpákon juthatunk le. A kihelyezett információs tábla szerint 10-től 20-ig van nyitva a strand, de ha árad a folyó és koszos, akkor előbb is lezárhatják a területet. Minden esetben érdemes indulás előtt érdeklődni.

Tiszafüredi szabadvízi strand

A tiszafüredi szabadvízi strand június 17-én hivatalosan is kinyitott. Az akkori jelentések szerint a víz hőmérséklete 25 Celsius fok körül alakult. A felnőtt jegyár 900 forint, a gyermek- és nyudíjasjegy pedig 600 forint. Gyerekeknek 6 éves korig, illetve Városkártyával díjtalan a belépés. 

Tiszafüredi szabadvízi strandForrás: Forrás:Tiszafüredi Thermál Fürdő és Szabadstrand/Facebook

Szintén a Facebook-oldalon olvastuk, hogy már telepítették a moduláris stégrendszert, így semmi nem állja utunkat, ha itt strandolnánk. Gyerekekkel azonban jó, ha óvatosabbak vagyunk, viszont cserébe kipróbálhatjuk velük a vízijátszóteret.

Szegedi Lapos Beach

A szegediek körében híres belvárosi szabadstrandon, a Laposon korábban csak meglehetősen nomád körülmények között lehetett fürdőzni. De 2021 júniusa óta már közművesített strand várja a fürdőzőket, zuhanyzókkal, konténer wc-kel, öltözőkkel és szemétgyűjtőkkel. Kitelepült egy büfé is, valamint számos napozóággyal és természetes napernyőkkel terítették be a strandot.

Ez a fürdőhely azért is különleges, mert a belvárostól mindössze 5 percre fekszik, és a településnek szinte bármelyik pontjáról rá lehet látni. A strand a hét minden napján 9 és 20 óra között tart nyitva, a vendéglátó egységek, valamint a nyitóképen is látható csónak bár viszont egységesen éjfélig várják a vendégeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek