Három Tisza-parti természetes fürdőhely, ahol csobbanhatunk az idén

Jó hír a fürdőzők számára, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormányhivatala már kijelölt három olyan természetes fürdőhelyet a megyében, ahol ellenőrzött körülmények között csobbanhatnak a szabad vízi strandok szerelmesei. Ilyen Abádszalókon a Tisza-tó Strand, Tiszafüreden és Szolnokon pedig a tiszai szabadstrand.

Forrás: Abádszalók Város hivatalos oldala / Facebook.com

Az önkormányzatoktól érkezett jelzés alapján két év szünet után Tiszapüspökiben, illetve új fürdőhelyként Nagykörűben is üzemel majd szabad vízi strand, ezeket azonban még nem jelölték ki hatóságilag.

A megyei tájékoztatás szerint a természetes fürdővizek minősítése négy év fürdővíz-vizsgálati eredményei alapján történik. A szolnoki tiszai szabadstrand 2019-től szerepel a Népegészségügyi Főosztály nyilvántartásában, így újonnan nyitott strandnak számít, ezért a minősítése még besorolás alatt áll.

A nagykörűi tiszai szabadstrandot pedig idén vette nyilvántartásba a hivatal, ezért nem rendelkezik még minősítéssel. A többi engedélyezett fürdővíz minősége hosszú évek óta kiváló. Az engedélyezett természetes fürdővizek minőségét a szezonban folyamatosan ellenőrzik a szakemberek.

A nem kijelölt helyeken nem javasolják a fürdést, ezeken a helyszíneken ugyanis nem ellenőrzik a víz minőségét. Ráadásul a fürdőzés közegészségügyi feltételei, például zuhanyzó, illemhely, elsősegélynyújtó hely nem biztosítottak. Emellett a meder ismeretlen állapota, az esetleges hirtelen mélyülése, illetve az örvénylés miatt a fürdőzés fokozottan balesetveszélyes is lehet - írták a Szoljon.hu oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek