Győrben ezentúl otthonra találnak a sérült papagájok

Győrben szakmai konferencián mutatkozott be a Papagájmentő Alapítvány. A vendégeket az alapítvány elnökei, Dr. Dézsiné Szentes Veronika és dr. Andréka György köszöntötték - derül ki a kisalfold.hu cikkéből. "Egy újabb álom vált valóra az alapítvány létrehozásával, ami az állatkert hitvallásával és missziójával is összecseng. Itt van az ideje, hogy ezt az álmot közösen, együtt megvalósítsuk" - fogalmazott az állatkert ügyvezetője.

Forrás: Csapó Balázs/kisalfold.hu

2017-ben a Modern Városok Program több milliárdos támogatásából számos fejlesztést hajtottak végre az állatparkban. Simon Péter Balázs országgyűlési képviselő elmondta, hogy az alapítvánnyal egy Papagáj Központot is szeretnének létesíteni a Xantus János Állatkertben, ahol szakmai kezekre bízhatják az árván maradt vagy sérült egyedeket.

Dr. Dézsiné Szentes Veronika, a Papagájmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke a felelős állattartásról, nevelésről, tudományról és papagájmentésről tartott előadást, valamint ismertette az alapítvány céljait, terveit is. A konferencia azzal zárult, hogy dr. Pázár Péter állatorvos részletezte a papagájtartás során felmerülő egészségügyi problémákat és megoldásokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek