Egy trópusi hangulatú strand Győrtől nem messze, ahol bányató és termálvíz is van

Kevés olyan fürdő létezik, amelyik egyesíti magában a szabadvízi strand, a termálfürdő, a wellness és az uszoda élményét, és mindezt ráadásként egy kis trópusi hangulattal fűszerezi meg – az egyik ilyen a szlovákiai Dunaszerdahelyen található, Győrtől 40 percnyi autóútra.

A dunaszerdahelyi Thermalpark fürdő 18 hektárnyi területen helyezkedik el, ahol bányató, termálvíz, úszómedence, vízicsúszda, színpad, hotel, panzió, sőt kemping is megtalálható, nem is beszélve a tipikus strandos ételeket áruló vendéglátóhelyek hosszú soráról. A termálparkot egy szigetközi-csallóközi sajtóút keretében fedezhettük fel, melyről korábban itt írtunk.

Dunaszerdahelyi ThermalparkForrás: Travelo

A strand kétségtelenül legizgalmasabb pontja a kavicsos partú, lassan mélyülő, nádasokkal körülvett bányató, amit 2019-ben újítottak fel. Egy fahídon keresztül közelíthetjük meg a tó közepén álló zöld szigetet, amelynek partján trópusi hangulatú, lépcsős napozóteraszokat alakítottak ki azoknak, akik egyszerre keresik a kényelmet és az autentikusabb, természetközelibb élményeket.

Dunaszerdahelyi ThermalparkForrás: Travelo

Emellett 10 kül- és beltéri medence várja a fürdőzőket, melyből három ásványi anyagokkal dúsított gyógy- és termálvizes medence. A honlap szerint a víz 1600 méter mélyről tör fel, és hőmérséklete a felszínen 57 fokos, de azért ennyire nem éreztük forrónak amikor ott voltunk, minden bizonnyal lehűtik valahogy, mielőtt a medencébe engedik. Külön jó pont, hogy a termálmedencének van kültéri része is, ami nagyon jól jöhet egy hűvösebb estén, miután úsztunk egyet a tóban a naplementében. 

Ha egy több napos csallóközi kirándulásra jöttünk, jó ötlet lehet az üdülőparkban szállást foglalni, aminek nagy előnye, hogy ingyenesen használhatjuk a fürdő szolgáltatásait. Van háromcsillagos hotel, két- és egycsillagos panzió és kemping is.

Dunaszerdahelyi ThermalparkForrás: Travelo

A háromcsillagos hotelszobákban megtalálható minden, ami a kényelemhez kell: kábeltv, telefon, minibár, klíma, wifi, hajszárító. A legdrágább szobában 65 euróért foglalhatunk szállást fejenként. A kemping után a legolcsóbb a Tóparti Apartman, amit a honlap azoknak javasol, akik szeretik a tóparti grillezést, a sportokat és a természetet. Egy kétágyas szobában 20 euró/fő egy éjszaka.

Nyitvatartás: minden nap reggel 9-től 21 óráig.
Árak: Egy egész napos felnőtt belépő a fürdőbe 11 euró, a családi jegy két gyerekkel 33 euró.

Dunaszerdahelyi ThermalparkForrás: Travelo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek