Fotókon az újonnan nyílt zalaegerszegi uszodakomplexum

A három hónapos próbaüzem után, június 1-jén megnyílt Zalaegerszeg új strandja. Az ötvenméteres, tízpályás, csaknem háromszáz személyes lelátójú uszoda nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas, tudtuk meg az MTI híréből.

Forrás: MTI/Varga György

Zalaegerszegen 1956-ban nyílt meg a strand egy egykori temető helyén, majd 1969-ben készült el ugyanitt a fedett uszoda egy mindössze 25 méteres, ötpályás medencével. Az akkori 40 ezres lakosságszám a 2010-es évekre 60 ezresre növekedett, de ez idő alatt korszerűtlenné és kicsivé vált az uszoda, ahol a méretek miatt versenyeket sem lehetett rendezni.

Az új zalaegerszegi komplexumban az ötvenméteres medence mellett külön tanmedence is épült a kicsiknek, de új a szabadtéri úszómedence és a gyerekek pancsolója is. Már most vannak lekötött időpontok itthonról és külföldről érkező edzőtáboroknak is.

Forrás: MTI/Varga György

Az uszoda építésekor kiemelt szempont volt az energiahatékonyság, ezért 120 napelemet helyeztek el a tetőn, hőszivattyú segíti az energiaellátást, továbbá egy-egy saját hidegvizes és melegvizes kút biztosítja a medencék feltöltését.

Forrás: MTI/Varga György
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek