Mobil szauna költözhet a budapesti rakpartra

A Város és folyó (Valyo) Egyesület célja, hogy a Dunát és a városban élő embereket közelebb hozza egymáshoz. Könnyen megközelíthető Duna-partot, szabadidős területeket és programokat kezdeményeznek, illetve szerveznek a városi folyópartokra.

Forrás: Valyo, város és a folyó/Facebook

Nekik köszönhetjük - többek között - például a Szabihidat, a Római Szabadstrandot, legutóbb pedig az Árasztó partot Albertfalván. Most egy Mobil Szaunát szeretnének építeni a közösség erejével.

Nem ez lenne a Valyo első ilyen projektje, hiszen 2014 és 2019 között egyszer már működött egy Mobil Szauna, amit egy igazán különleges formájú Steyr kisbusz átalakításával hozott létre az egyesület. A fatüzelésű miniszauna hat télen keresztül nyújtott felejthetetlen Duna-parti élményeket a szaunázni vágyóknak, azonban az élet úgy hozta, hogy ennek a valyós kisbusznak Pozsonyba kellett költöznie.

Idén az Egyesület úgy döntött, hogy - a hiányt pótlandó - egy új Mobil Szaunát épít közösségi finanszírozás segítségével. A terv megvalósításához összesen 5 millió forintot szeretnének összeszedni, az adományokért cserébe pedig nem csak megépítik az új szaunát, hanem a hozzájárulások mennyiségének függvényében különböző ajándékokkal kedveskednek minden adományozó számára. A projektről bővebb információt a Valyo Egyesület honlapján találsz.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek