Egy erdő közepén lazíthatunk Izland új termálfürdőjében

2015-ben építőmunkások alagutat fúrtak az izlandi Vaðlaheiði-hegyen keresztül, amikor egy geotermikusan vízforrásra bukkantak. Hét évvel később, egy hónap múlva olyan termálfürdő nyílik a helyén, aminek egyik medencéje 5700 négyzetmététeres lesz, és amiben nem egy, hanem két vízibár is lesz, tudtuk meg a Time Outtól.

A Forest Lagoon elnevezésű fürdő egy fenyő- és nyírfákkal teli erdőben található, medencéiből pedig a gyönyörű Eyja-fjordra és Akureyri városára nyílik kilátás. A Basalt Architects által tervezett Forest Lagoon egyik medencéje 5700 négyzetméteres, emellett lesz egy kisebb, melegebb vizű, illetve egy másik, ami amit a hidegvizes merüléshez terveztek.

Így fest a tervrajzon, de egy hónap múlva már ilyen körülmények között fürdőzhetnek a szerencsésekForrás: Skógarböð/Facebook

A fürdőhöz tartozó szállodában szauna, relaxációs szoba és étterem is helyet kapott, de ami igazán különlegessé teszi, hogy két vízibárt is kialakítottak a medencék mellett. Ki sem kell szállnunk a medencéből, hogy rendeljünk egy finom pezsgőt, amit a kellemes hőmérsékletű vízben korgyolgathatunk el, miközben a csodás kilátásban gyönyörködhetünk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek