Megújul és kibővül ez a határ közeli gyógy- és termálfürdőnk

Megújul és bővül is a városi termál- és gyógyfürdő Nagyatádon. Ormai István, a város polgármestere elmondta, hogy az első ütem idén novemberben kezdődik és várhatóan egy évig tart majd. 

A fürdő teljes felújítása után a mostani forgalom háromszorosára számtanakForrás: Facebook/Nagyatádi Fürdők

A kivitelezési munkálatok az 1900-as évek elején emelt fürdőépület teljes rekonstrukcióját és belsőépítészeti átalakítását foglalják magukba. Az ingatlan visszanyeri eredeti külső megjelenését, falait hőszigeteléssel látják el, korszerűsítik a gépészetét, kicserélik a burkolatait, nyílászáróit, lecserélik a bútorait, és beléptető rendszert helyeznek üzembe – sorolta.

Hozzátette, a belső struktúra átalakításának köszönhetően komfortosabbá válnak a gyógyászati szolgáltatásokra kijelölt helyek, továbbá lehetőség nyílik egy szaunákból, gőzkabinból, merülőmedencéből és pihenőtérből álló szaunavilág kialakítására is. Kiemelte, hogy az új gyógyvizes kút létesítésével jelentős vízhozamnövelést érnek el a fürdőben.

A polgármester az épület korszerűtlenségével és az igényekhez képest alacsony befogadóképességével indokolta a fürdőfejlesztés szükségességét.

A 2019-ben 56 ezer vendéget fogadó fürdő szolgáltatásait ma 150-170 ember veheti igénybe egyidejűleg, a befogadóképesség már az első ütem megvalósításával 20 százalékkal nő, a második ütem befejezése után a mostani háromszorosa lesz. A fürdő 742 méter mélyről, 50 Celsius fokosan felszínre törő nátriumhidrogén-karbonátos vize Magyarország legjobb hatású minősített gyógyvizei közé tartozik, kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek, reumatikus és ízületi panaszok, törések utáni rehabilitációra, de jótékony hatását nőgyógyászati, emésztőrendszeri problémák esetén is kifejti, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek