Néhány helyen már a hétvégén nyitnak a strandok

 A strandok néhány évtizede még szinte mindenhol május 1-én nyitották meg a kapuikat. Ez független volt még az időjárás éppen aktuális helyzetétől is. Ma már más a helyzet. A legtöbb fürdő figyelembe veszi a vendégek számának várható alakulását, ami az ő esetükben szoros összefüggést mutat az időjárással. Miután az idei májusi hétvége, és az azt követő hónap sem ígérkezik igazán melegnek, nem minden hazai fürdő csatlakozik a nyitási szezonhoz. 

Aquaworld Resort BudapestForrás: termalfurdo.hu

 Az ország és Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói Hungarospa szigorúan tartja magát a hagyományokhoz, és május 1-jére minden évben megnyitja a strandját. Ez idén sem lesz, ráadásul ezúttal már április 30-án birtokba vehetjük a strand mind a 8 medencéjét. A fürdőkomplexum többi szabadtéri része júniustól lesz látogatható. Az idei strandszezon kezdetét nagyszabású bulival ünneplik.

Egy másik nagy múltú és népszerű fürdőben, Zalakaroson is megkezdődik a strandszezon április utolsó napján. Itt a helyi népművészeti csoportok lépnek fel a délelőtt folyamán. A budapesti strandok több lépcsőben nyitnak, így a Palatinus Fürdő, már április 29-én megkezdi a strand nyitását, ugyanis a Margaréta medence és az élménymedencék már ekkortól használhatóak. A strand többi szolgáltatását csak május 28-tól vehetjük birtokba.

Hungarospa termálfürdő strandForrás: termalfurdo.hu

A Paskálban a strandterületet a jelenlegi állás szerint április 30-án nyitják meg, azonban a 33 méteres úszómedencét technikai okok miatt pillanatnyilag nem használhatjuk. A Gellért fürdő egy átfogó felújítás előtt áll, ami miatt egy időre be is fog zárni, azonban augusztus 31-ig még látogatható. A fürdő idei nyitása, május 7-ére várható.  

Az Aquaworldben május 14-re, a Pesterzsébeti és a Csillaghegyi Fürdőkben május 28-ra tervezik a nyitást. A Nyéki Imre Uszoda - ismertebb nevén Kondorosi  - strandja, a tervek szerint május közepétől lesz látogatható, ám a többi budapesti strand nyitása csak június közepére várható.

A keleti országrészben többen nyitnak

A Dunántúlon a zalakarosi fürdő mellett csak a kisebbik esztergomi strand, a Szent István nyitja meg a kapuit. Harkányban és Igalban mintegy 2 hetet kell még várnunk a nyitásra. Az ország második legnagyobb fürdőjében, Bükfürdőn azonban várhatóan csak június 18-tól csobbanhatunk a strandon.

A Dunától keletre eső fürdők közül a fent említett hajdúszoboszlói mellett többek között Kiskunmajsán a Jonathermálban, Püspökladányban a Sárrét Kincse Gyógyfürdőben, Békéscsabán az Árpád Fürdőben nyitják meg a strandot ezen a hétvégén. Az ország egyik legmodernebb fürdőkomplexuma a Debreceni Aquaticum május 20-án nyitja meg a kapuit. A Gyulai Várfürdőben, a mezőkövesdi Zsóryban, Egerben és Egerszalókon csak június elejétől, illetve közepétől csobbanhatunk a strandmedencékben.

Miskolctapolcai barlangfürdőForrás: termalfurdo.hu

A termálfürdő oldalán megtalálhatjátok a részletes listát, amelyből pontosan megtudhatjátok, hol nyílnak a strandok a hétvégén, illetve várhatóan mikortól fogadnak vendégeket azok, amelyek most még várnak a nyitással.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek