Videó: Hatalmas cápák úsztak a strandolók közé Írországban

Felrobbantotta az internetet egy videó, amely egy Írországban történt, horrorfilmbe illő esetről készült. Óriáscápa úszott a strandolók közé az ország nyugati részén lévő Keem-öbölben. Ráadásul nem is csak egy, a strandolók sikoltozása közepette hamarosan megjelent egy másik óriáscápa uszonya is, tudtuk meg a Daily Startól. Íme a videó:

A hatalmas példány néhány méterre a parttól bukkant fel a vízből. A felvételen jól látható, ahogy egy hatalmas uszony kiemelkedik a vízből, alig néhány méterre a fürdőző gyerekektől.

"Úristen!" – sikoltozzák az emberek, miközben a cápa lassan, komótosan úszik a vízben.
Ahogy közelebb ér a parthoz, újabb uszony jelenik meg, tovább feszítve az idegeket. Az óriáscápák puszta méretük folytán gyakran keltenek pánikot, amikor a partok közelébe úsznak.

A második legnagyobb cápafajról van szó, amely felnőttként elérheti a 7,9 méteres hosszúságot is. De valójában nem jelent veszélyt az emberre, mivel planktonokkal táplálkozik.  

A brit szigetek környékén április és május számít az óriáscápák szezonjának. Ez a videó 2021. július 15-én készült, először a TikTokon tették közzé, majd megosztották a Twitteren, ahol nem meglepő módon több százezer megtekintést ért el. Rengeteg komment is érkezett, köztük sokan felháborodva írva, hogy miként állhatnak a szülők továbbra is a gyerekekkel vízben, miközben pár méterre tőlük egy hatalmas cápa úszik? Ugyanakkor sokan azt írták, hogy a helyiek tisztában vannak vele, hogy az óriáscápa nem támad emberre. Nem is ez volt az első alkalom, hogy hasonló esetet kaptak lencsevégre. Íme, egy másik videó, mely ugyanazon a strandon készült:

A címlapkép csak illusztráció, forrás: Martin Prochazkacz/Shutterstock

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek