Dézsafürdős vendégházak, ahol télen is pancsolhatunk a szabadban

A hideg időben sokan szeretnek bekuckózni az otthonukba egy jó könyv és egy meleg tea társaságában. De mit szólnánk hozzá, ha mindezt nem otthon tennénk, hanem mondjuk egy tündéri, erdőszéli házikóban, aminek az udvarán forró víztől gözölgő dézsafürdő várja? Hazánkban több ilyen kis vendégház is van, ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Erdei Kisház Noszvaj

Noszvaj legszebb részén, a tó és az erdő közötti részen fekszik az Erdei Kisház, egy hely, ahol elrejtőzhetünk a világ elől, ahol élvezhetjük a nyugalmat és a csendet. Elsősorban családosoknak és csoportoknak ajánlják, de akár kettesben is kibérelhetjük a házat.

Forrás: Erdei Kisház Noszvaj/Facebook

A menedéket úgy rendezték be, mint egy valódi otthont, azaz mindent megtalálunk benne, amire szükségünk lehet. Az alapvető felszerelés mellett egy erdélyi fürdődézsa és egy infraszauna is várja a relaxálni vágyókat.

Rigó Ház - Kisoroszi 

Ezt a stílusos, mini faházat a Szentendrei-sziget csúcsánál, Kisorosziban találjuk. Egy amerikai konyhás nappali, 160 cm-es franciaágy, egy elvonulásra alkalmas, matraccal és hatalmas párnákkal felszerelt galéria várja a pihenni vágyókat, valamint egy télen-nyáron is használható, fával fűthető, dézsafürdő.

Forrás: RIGÓ HÁZ - Kisoroszi/Facebook

Őrségi Csónakház - Hegyhátszentjakab

Az Őrség legszebb tava, a kristálytiszta vizű Vadása-tó mellett találjuk az Őrségi Csónakházat, mely nem csak elhelyezkedésében, de designjában is igyekszik felidézni a víz közelségét:

Őrségi CsónakházForrás: Őrségi Csónakház/Facebook

Az ágyneműket vitorlások díszítik, a függönyt hajókötéllel köthetjük fel, az udvaron pedig egy gőzölgő dézsafürdő várja a látogatókat.

Miházikónk - Kecskéd

Budapesttől alig egy órányira, a Vértes peremén található Miházikónk vendégházat azoknak ajánlják, akik szeretik a vidéki hangulatot és szívesen töltik a szabadidejüket aktívan.

A környék kiváló helyszín a kerékpárosoknak, a Gerecse és a Vértes hegységek pedig számos túralehetőséget kínálnak. A szállás kültéri fürdődézsája 2020 októberében került a helyére, ahonnan az egész kertet beláthatják a vendégek. A dézsa 7 személyes, így nagyobb társaságok is kipróbálhatják milyen a szabadban fürdőzni. 

Hengermalom Kúria

Igazi régies hangulattal, antik bútorokkal, cserépkályhával és egy öreg baldachinos ággyal rendezték be azt a Nógrád megyei vendégházat, ami a Hengermalom Kúria névre hallgat. Az Ipoly közvetlen szomszédságában, Szécsény nyugodt városrészében álló udvarház két hálószobával, felszerelt konyha-étkezőjvel, és egy hatalmas nappali-szalon helyiséggyel várja a családokat és kisebb baráti társaságokat. 

Hengermalom KúriaForrás: Hengermalom Kúria/Facebook

De az egyik legnagyobb vonzereje - a cserépkályha mellett - az udvaron található, télen-nyáron üzemelő dézsafürdő. A legalább 5 személyes dézsa a ház mögötti kertben található, fölötte fából készült tetőszerkezettel, így ha szerencsénk van, és ottjártunkkor esik a hó, akkor a havas csodavilággá alakuló kertet figyelhetjük, miközben a melegvízben áztatjuk magunkat.

Dézsafürdő Vendégház Demjén

A Kaptárkőtől 3,8 kilométerre, a Cascade barlang és élményfürdőtől 10 perces sétára található a Dézsafürdő Vendégház a heves megyei Demjénben. Ahogy a szállás neve is utal rá, az egyik fő vonzereje a szabadtéri, 8 fős dézsafürdőjében rejlik. A fűthető dézsafürdő az év bármely szakában használható, de azért télen hóesésben igazán pazar a hangulata.

DézsafürdővendégházForrás: Dézsafürdővendégház Demjén/Facebook

A két szobás szálláson egyébként 6 fő kényelmesen elfér, a teraszon és a kertben pedig még grillezésre és bográcsozásra is van lehetőség, ha úgy döntünk, hogy kiszállunk a dézsából pár percre. 

Címlapkép forrása: Shutterstock.com / nitis.s

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek