Ingyenes fürdőkúrához keres jelentkezőket a Rudas

A Rudas Gyógyfürdő résztvevőket keres egy klinikai vizsgálathoz, mely ahhoz szükséges, hogy megújítsák a fürdő fenntartása alá tartozó Juventus-kút vizének gyógyvíz-minősítését - derül ki a fürdő honlapjáról. Mint írják, a korábbi engedély 2019. december 31-ig volt érvényes, de sajnos a Covid 19 okozta pandémiás vészhelyzet miatt csak most nyílt lehetőség a minősítés megújításához szükséges vizsgálatok lefolytatására.

Rudas GyógyfürdőForrás: VladyslaV Travel photo/shutterstock.com

A kutatáshoz olyan embereket keresnek, akik több mint 3 hónapja küzdenek derékfájdalommal, életkoruk 18 és 75 év közötti. A jelentkezők a gyógyfürdőzés során a 42 °C fokos Juventus-medencében fürdödhetnek, három hét alatt 15 alkalommal teljesen díjmentesen. A fürdőkezelés hétköznap történik a gyógyfürdő nyitvatartási idejében.

A medencében tartózkodás ideje egyszerre maximum kb. 5 perc lenne, amely hideg vizes zuhanyzás, vagy merülőmedencében fürdés, majd fekvőágyon pihenés után ismételhető, elérve a napi maximum 20 perces fürdési időt.

A résztvevőknek 3 reumatológiai szakorvosi vizsgálaton kell megjelenniük: közvetlenül a fürdőkúra előtt, közvetlenül a 3 hetes fürdőkúra után és 3 hónap múlva. A vizsgálatra jelentkezni a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda recepcióján kihelyezett táblázatba való feliratkozással lehet. További részletek és feltételek a fürdő honlapján olvashatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek