Kolozsvári fitnesz: aki 20 guggolást tud két perc alatt végezni, ingyen buszjegyet kap

Ki gondolta volna, hogy egy erdélyi utazásból wellness nyaralás lehet? A kolozsvári polgármester által támogatott kezdeményezésnek köszönhetően nemcsak formába lendülhetnek és fogyhatnak a mozgásra nyitott emberek, hanem ingyen utazhatnak a város területén belül – írja a siviaggia.it.

Sokan örülnek ennek a lehetőségnek a városbanForrás: SportsFestival/Facebook

Mindössze 20 guggolást kell elvégezni két perc alatt, hogy ingyen felüljenek a városi buszra vagy bármely más tömegközlekedési eszközre a városban. Ennek a kezdeményezésnek a célja könnyen megfogalmazható: harc az elhízás ellen, illetve a megfelelő táplálkozással együttjáró mozgás fontosságának tudatosítása az emberekben.

Itt tényleg díjazzák a fittségetForrás: SportsFestival/Facebook

Az Erdély második legnépesebb városában, Kolozsváron alig néhány hét alatt aratott sikert a kezdeményezés: több mint 1500 ingyen jegyet adtak át több mint harmincezer guggolásért. A SportsFestival által megálmodott projektet a város polgármestere, Emile Boc lelkesen támogatta, aki augusztus végén maga is az utcára vonult edzeni és 20 guggolás után megszerezte a jegyét, majd felszállt a buszra, hogy ismertesse a kezdeményezést a város különböző területein.

Csak szabályosan elvégzett guggolás után jár az egészség jegyForrás: SportsFestival/Facebook

A biletul de sanatati (egészség jegy) elnevezésű projektet a nyár végén indították el, és egész évben tervezik folytatni. A kolozsvári központi állomáson jegykiadó automatákat telepítettek, amelyek csak akkor működnek, ha a gyakorlatokat helyesen hajtják végre.

Ezek mindegyikét kamerával szerelték fel, amelyek az elvégzett guggolásokat és a végrehajtás idejét is figyelik. Az egészség jegyet az érvényesítéstől számítva másfél óráig használhatják fel, és egyenértékű a városi vonaljeggyel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek