Egyes helyeken sajátos büntetést kap, aki nem visel maszkot

  Balin augusztus óta bírságolják meg azokat, akik rosszul vagy egyáltalán nem viselik a maszkot, ebben a csoportban pedig leginkább az itt élő külföldieket találjuk, akik a szabálysértések 90%-áért felelősek.

  SanurForrás: Pande Putu Hadi Wiguna/shutterstock.com

  A helyi rendőrség arra panaszkodik, hogy az odalátogató külföldiek általában nem tartják be a helyi maszkelőírásokat, és amikor a hatóságok számon kérik őket, gyakran arra hivatkoznak, hogy nem voltak tisztában a szabályokkal, elfelejtették magukkal vinni a maszkot, vagy az megrongálódott.

  Aki nem visel maszkot közterületen, annak körülbelül 7 dollárt kell fizetnie, aki azonban nem tud fizetni, az 50 fekvőtámasszal kiválthatja az összeget. Aki nem megfelelően viseli a maszkot, annak csak 15 fekvőtámaszt kell csinálnia.

  Indonéziában eddig csaknem 940 000 fertőzöttet és több mint 26 000 halálesetet regisztráltak a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. Bali már tavaly szeptemberben azt tervezte, hogy megnyitja kapuit a  turisták előtt, de ez a lépés azóta is késik, miután a fertőzöttek száma hónapok óta növekszik az országban - adja hírül a travelandleisure.com.

  Ha azt gondoljuk, hogy a tornáztatás meglehetősen sajátos módszer a szabályok betartatására, akkorn nem tévedünk, azonban messze nem ez a legfurcsább eszköz, amit Indonéziában eddig bevetettek ebből a célból, tavasszal ugyanis önkéntes kísértetekkel oszlatták fel a csoportosulásokat. 

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek