Egyes helyeken sajátos büntetést kap, aki nem visel maszkot

Balin augusztus óta bírságolják meg azokat, akik rosszul vagy egyáltalán nem viselik a maszkot, ebben a csoportban pedig leginkább az itt élő külföldieket találjuk, akik a szabálysértések 90%-áért felelősek.

SanurForrás: Pande Putu Hadi Wiguna/shutterstock.com

A helyi rendőrség arra panaszkodik, hogy az odalátogató külföldiek általában nem tartják be a helyi maszkelőírásokat, és amikor a hatóságok számon kérik őket, gyakran arra hivatkoznak, hogy nem voltak tisztában a szabályokkal, elfelejtették magukkal vinni a maszkot, vagy az megrongálódott.

Aki nem visel maszkot közterületen, annak körülbelül 7 dollárt kell fizetnie, aki azonban nem tud fizetni, az 50 fekvőtámasszal kiválthatja az összeget. Aki nem megfelelően viseli a maszkot, annak csak 15 fekvőtámaszt kell csinálnia.

Indonéziában eddig csaknem 940 000 fertőzöttet és több mint 26 000 halálesetet regisztráltak a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. Bali már tavaly szeptemberben azt tervezte, hogy megnyitja kapuit a  turisták előtt, de ez a lépés azóta is késik, miután a fertőzöttek száma hónapok óta növekszik az országban - adja hírül a travelandleisure.com.

Ha azt gondoljuk, hogy a tornáztatás meglehetősen sajátos módszer a szabályok betartatására, akkorn nem tévedünk, azonban messze nem ez a legfurcsább eszköz, amit Indonéziában eddig bevetettek ebből a célból, tavasszal ugyanis önkéntes kísértetekkel oszlatták fel a csoportosulásokat. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek