5 tiszta vizű tavunk, ahol élmény megmártózni

Sokan a medencés strandolás helyett a szabadban található vizeket részesítik előnyben, ahol a ráadásul a természet kellős közepén hódolhatnak kedvenc vízi sportjaiknak. Ezekben a tavakban tiszta vízben csobbanhatnak, és van, ahol evezhetnek, wakeboardozhatnak, vagy akár a környéken is kirándulhatnak.

Rukkel-tó

A Rukkel-tó jelenleg Magyarországon az egyik legmagasabb színvonalú tóstrand, kiváló infrastruktúrával. A Taksony és Bugyi közötti 6-os kilométerkőnél található. A tó az 1991-es nyitása óta rengeteg változáson ment keresztül. A csúszdák száma évről évre növekedett, vízibiciklik kezdtek a tó vízén feltünedezni, koktélbár nyitott, és megannyi újdonsággal várták a vendégeket.

Rukkel-tóForrás: Rukkel-tó Waterpark - Wakeboardpark, Facebook

Mára már korszerű büfék, sörözők, mosdók, hatalmas parkosított terület, 14 csúszdapálya, ugrótorony, és a már említett vízibiciklik biztosítják a felhőtlen kikapcsolódást. Idén 200 személyesre bővült az Aquaglide vízi vidámparkja, és elkészült az új csúszdarendszer első üteme is, az akár 2 fővel is működő matracos ingacsúszda. A merészebbek a Wakeboard pályát is kipróbálhatják. A felnőttjegy ára: 2.500 forint, diák- és nyugdíjasjegyet 1.500 forintért, gyermekjegyet pedig 2 és 6 éves kor között 1.000 forintért lehet váltani. További információkat ide kattintva találhatnak. 

Gébárti-tó

A Zalaegerszeg területén, Andráshida, Ságod és Neszele városrészek közt elhelyezkedő, két patak felduzzasztásával létrehozott mesterséges tó szabadstrandján természetes környezetben úszhatnak, vizibiciklizhetnek, csónakázhatnak vagy horgászhatnak a látogatók.

A környék számos lehetőséget biztosít kirándulásokhoz, túrákhoz is, ahol megtekinthetik Zalaegerszeg, Zala megye, illetve Magyarország kimeríthetetlen szépségeit. A felnőttjegy ára 800 forint, a gyerek-, nyugdíjas- és diákjegy 600 forint. További információkat ide kattintva olvashatnak.

Achilles-park

Kisalföld központjában Győrtől 5 km-re a festői szépségű Holt-Marcal partján, tájvédelmi körzet szomszédságában terül el az egyedülálló hangulatú Achilles Tó Szabadidőpark és Üdülőfalu. A park 22 hektáros területén érintetlen erdők, nádasok ölelésében helyezkedik el a szabadidő bázisát jelentő tó, amely nyáron közkedvelt strand, a fiatalok és családok találkozóhelye. Itt a vendégek természetes környezetben szórakozhatnak, a kölcsönzőből akár kajakot és csónakot is bérelhetnek. A tó déli partján, körülbelül 250 méter hosszú szakaszon található a strand.

Achilles strandForrás: achilles.hu

Itt homokos vízpart és füves napozó terület várja a vendégeket kitűnő vízminőséggel, melyet rendszeresen ellenőriz az ÁNTSZ. A felnőttjegy ára hétköznaponként 1500 forint, hétvégén 1700 forint, a diák- és nyugdíjasjegy ára hétköznaponként 1200 forint, hétvégenként 1500 forint, a gyermekjegy (3-6 évig) hétköznaponként 900 forint, hétvégenként 1000 forint. Kedvezményes, például családi jegyeket is tudnak vásárolni, illetve délutáni jegyeket is kínálnak 15 órától. Tovább információkat ide kattintva olvashatnak.

Palatinus-tó

Ez a mesterséges bányató Budapesttől mindössze 40 kilométerre fekszik, Esztergom területén. A több mint 30 hektárnyi vízfelületet változatos domborzatú hegyek veszik körül, nevét Budapestről kijáró fürdőzőknek köszönheti, akik szerint a vize olyan jó minőségű volt, mint a fővárosi Palatinus Strandfürdőé. Éppen egy hete írtunk arról, hogy befejeződött a strand újjáépítése, ahol korszerű infrastruktúra várja a látogatókat, valamint megújult a víz alatti búvármúzeum is. Gyermekjátszótér, szabadtéri fitneszpark és interaktív tanösvény is épült, a vízfelületen úszóstéget és 100 méteres úszópályát hoztak létre.

Palatinus-tóForrás: Palatinus-tó/Facebook

A vízi sportok mellett minden természetben űzhető mozgásformának ideális helyszínt találunk itt egész évben. A igényesen kialakított tóparton búvárbázis, röplabda-, kézilabda- és strandfoci pálya várja az aktív pihenést kedvelőket. A felnőttjegy ára 1100 forint, a nyugdíjas- és gyermekjegy (6-14 éves korig) 800 forintba kerül, de kedvezményes családi belépővel és délutáni jegyekkel is számolhatnak. További információkat ide kattintva olvashatnak.

Vadása-tó

Az Őrség és Hegyhátszentjakab nevezetessége a Vadása-tó. A patakok táplálta tavacska az Őrség igazi gyöngyszeme. Ma már nemcsak a megyében, hanem országszerte híres, kirándulók, turisták, fürdőzők és horgászok is felkeresik. Tiszta vizét 12 forrás táplálja. A 200 méter széles, 350 méter hosszú tó a nyári hónapokban a kirándulók kedvelt helye.

A Vadása-tó két tóból áll. A kisebb vízfelületű, újabb tó vadregényes, sűrű erdő közepén fekszik, vízéből tuskók állnak ki. A felnőttjegy 600 forint, a gyerekjegy (6-18 év korig) és a nyugdíjasjegy 400 forint, de délutáni kedvezményes jegyekkel is várják a strandolókat. További információkat ide kattintva olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek