Fizetős lett a Tisza-tó népszerű szabadstrandja

  Július 7. óta már csak belépőjegy váltásával látogatható a Tisza-tó egyik ingyenes szabadstrandja, mert az elmúlt időszakban egyre több biztonsági probléma lépett fel. Mint Görbe Róbert, a strand üzemeltetője elmondta, a látogatóik érdekében hozták meg ezt a döntést, a belépőjegy árát a biztonság megerősítésére fogják fordítani - derül ki az ilovetiszato.hu cikkéből.

  A Tisza-tó PoroszlónálForrás: akos147/pixabay.com

  Mint Görbe Róbert hozzátette, az ingyenességet sokan nem becsülték meg. Elmondta, hogy ahogy megnövekedett a Tisza-tóra érkező látogatók száma, úgy kellett nekik és a kollégájuknak is egyre többet dolgozniuk, mert a több ember például több szemetet termel, többet kell utánuk takarítani és a személyzetnek a biztonsági feladatok ellátása is többletfeladatot jelentett, ezek pedig többletköltségekkel járnak.

  Ám elmondása szerint az igazán nagy probléma az volt, hogy az elmúlt hetekben megnövekedett a lopások száma, többen nem tartották be a házirendet, volt, hogy rendőrt is kellet hívni. Amikor a megoldásokat keresték, arra jutottak, hogy körbekordonozzák a területet, belépőssé teszik a strandot, és a bevételt a biztonságra és az infrastruktúrára, a vendégek kényelmére fordítják. Mint hozzátette, a most bevezetett intézkedésekkel könnyebben be tudják tartani az ÁNTSZ jelenlegi létszámkorlátozási szabályait.

  A tó egyik legkisebb strandja a poroszlói szabadstrand, ami szintén részt vett az MTÜ által támogatott strandfejlesztésben. Görbe Róbert elmondta, nem kívánják felvenni a versenyt a tó többi strandjával, továbbra is szeretnék megtartani az itteni családias légkört, még ha ennek ilyen ára is van. Végül kiemelte, a poroszlói lakosok továbbra is ingyenesen látogathatják a strandot.

  Szintén a Tisza-tóhoz kapcsolódó friss hír, hogy megújult a dinnyésháti strand- és csónakkikötő, melynek fejlesztése nyomán Tiszanána a tó egyik legjelentősebb kikötőjévé vált és az alapinfrastruktúra megújulásával jelentős mértékben megnőtt a befogadható hajók száma. Az iszap eltávolításával javult a strand élvezhetősége és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség minősítése szerint is a Tisza-tó öt szabadvízű strandja - köztük Tiszanána is - a kiváló minősítést kapta - tudtuk meg az MTI-ről.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek