Gyógyhellyé nyilvánították ezt a Tolna megyei várost

Tamási város vezetésében felvetődött, hogy a település egészének, vagy annak egy részének kezdeményezik a gyógyhellyé minősítését, amely sikeresen zárult – számolt be honlapján Tamási Város hivatalos honlapja. A fürdő 2020-ban gyógyfürdő minősítést már elnyerte, ezt követően került sor a gyógyhely minősítés engedélyeztetés megindítására, amely most sikeresen zárult. Tamási város kijelölt településrésze „Tamási város Miklósvár-Várhegy Gyógyhely" néven szerepel ezentúl. A minősítés a városnak presztízst jelent, hiszen a hazai települések csak kis része rendelkezik gyógyhely minősítéssel. A Tolna megyei várossal összesen így most már 39 gyógyhelye van Magyarországnak. 

A Tamási Termálfürdő öt termálmedencéjével és egyéb szolgáltatásaival nyújt gyógyulást a vendégeknekForrás: tamasi.hu

Tamási Város Önkormányzata döntött arról, hogy a fürdőt, a hozzá kapcsolódó kempinget, valamint a környező üdülőterületet, a parkerdőt, Várhegyet, védőterületének határvonalát a településrendezési tervben gyógyhelyként jelöli meg. Az 1973-ban megnyitott termálfürdő a környék idegenforgalmi központjává tette a várost. A strand akkor még három medencével működött. Az 52°C-os, alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok enyhítésére ajánlott. A fürdő utolsó jelentős fejlesztése 2011-ben valósult meg, jelenleg folyamatban van a fürdő áttervezése.

Korábbi hírünkben mi is beszámoltunk arról, hogy a fürdő szabadtéri része teljesen megújulna, beleértve a zöldfelületeket, a térburkolatokat, valamint a meglévő medencék vízgépészeti berendezéseit is. A jelenlegi sportpályák területén egy csúszdaparkot építenének. Vizes mászófal is létesülne, valamint új lelátót alakítanának ki a 25 méteres medence mellett. Ezen felül felújítanák a meglévő 33-as medencét és a kültéri termálmedencét. Utóbbinál a fedést eltávolítanák és a medence felújítását követően új árnyékolót építenének. Szintén a tervek közé tartozik, hogy a kavicsos parkoló szilárd burkolatot kapna, valamint felújítanák a strand bejárati épületének déli szárnyát.

A gyógyhely tanúsítvány megléte egyfajta garancia a minőségre, ami több turistát és befektetőt vonzhat a térségbe. Ezen felül a város többféle, a gyógyhelyre vonatkozó pályázati kiíráson vehetne részt, még nagyobb fejlődésen mehetne keresztül a település. A minősítés idegenforgalmi kitörési pontot jelent.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek