Megújult strandon csobbanhatunk hazánk egyik legtisztább vizű tavában

  Befejeződött az esztergomi Palatinus strand újjáépítése, az egykori bányatónál korszerű infrastruktúra várja a látogatókat, valamint megújult a víz alatti búvármúzeum is. A strandon korszerű gyermekjátszótér, szabadtéri fitnesz-eszközök és interaktív tanösvény is épült. A vízfelületen úszóstéget és 100 méteres úszópályát hoztak létre.

  Még korszerűbb lett a népszerű fürdőhelyForrás: Palatinus-tó/Facebook

  A 153 millió forintos beruházás során új öltözőkabinokat és zuhanyzókat alakítottak ki, valamint megújult a fürdőzők biztonságára felügyelő személyzet elhelyezése, írja az MTI.

  Megújult továbbá az ország egyetlen víz alatti búvármúzeuma, amely az Esztergomi Spartacus Sportegyesület Búvár Szakosztályának búvárbázisáról érhető el.

  A tó felszíne alatt 7-8 méterre található létesítményben a búvárkodás történetét mutatják be.
  Az Esztergom-kertvárosban lévő Palatinus-tó a Dorogi-medence legnagyobb és hazánk egyik legtisztább vizű tava, mely Budapesttől mindössze 40 kilométerre fekszik. A Palatinus-tó közösségi oldala szerint a tó a vízi sportok mellett minden természetben űzhető mozgásformának is ideális helyszíne egész évben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek