Amint kinyitottak a szabadtéri fürdők, az angolok azonnal vízbe vetették magukat

Szinte szentimentális érzések fogják el az embert, ha medencében fürdőző embereket lát, amire már jó ideje nem volt példa. Egy mai hírünkben már beszámoltunk arról, hogy március 29. jelentős mérföldkövet jelent Angliában. Mától ott az emberek úszhatnak, teniszezhetnek, focizhatnak, krikettezhetnek, kosárlabdázhatnak, golfozhatnak és minden más szabadtéri sportot játszhatnak, mivel az ország egész területén újra megnyíltak a strandok és a sportpályák. Hosszú idő után így ma a szabadtéri medencékben is felbukkantak az úszni vágyók, azokban az országrészekben is, ahol nem túl kedvező az időjárás.

Fürdőzők a Brighton melletti Saltdean Lidóban úsznakForrás: AFP/Glyn Kirk

A nyitás most még csak a szabadtéri sportokra vonatkozik, így a kinti edzőtermek, lovardák, lőterek  kezdenek újra benépesülni. A fedett edzőtermek, szabadidőközpontok és a fedett uszodák azonban csak az ütemterv második lépésében nyithatnak ki újból. A fedett edzőtermek leghamarabb április 12-től üzemelhetnek, de a csoportos foglalkozások valószínűleg nem folytatódnak, csak a május 17-től kezdődő harmadik lépésben.

Egy fürdőző éppen kifelé tart a vízből, miután ma úszott egyet a londoni Hyde ParkbanForrás: AFP/Tolga Akmen

Boris Johnson miniszterelnök elmondta: "Remélem, hogy a mai nap egy nagyon sportos brit nyár kezdete, melynek során minden korosztály tagjai újra találkozhatnak a csapattársaikkal, és folytathatják kedvelt tevékenységeiket." Johnson ugyanakkor óvatosságra is intette a lakosokat, kiemelve az új fertőzések számának növekedését Európában – írja az inews.co.uk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek