Olajat nem találtak, de termálvizet igen: új fürdő épül Nógrádban

Hatalmas turisztikai beruházás indulhat a Nógrád megyei Béren, miután szénhidrogén után kutatva termélvizet találtak még 2002-ben a Geofizikai Kutatóintézet munkatársai. Akkor 97 méter mélyre fúrtak, valamint robbanásokat is végrehajtottak, majd fúrásokat indítottak 1500 méter mélyre is.

Forrás: facebook.com/Bér-község-332024563664503

„Olajat akkor nem találtak, de meleg vizet igen, ráadásul kiderült, hogy igencsak értékeset, hiszen 87 fokos és ásványi sókban is gazdag gyógyvíz volt a föld alatt, amely az elemzések jelenlegi állása szerint reumás és ízületi betegségek gyógyítására kiválóan alkalmas. A víz összetétele jobb, mint Hévízé" – mondta Maczó László, a város polgármestere a nool.hu-nak.

Mint hozzátette, a beruházással régi álom válna valóra nemcsak helyi, de megyei szinten is, hiszen a megyében jelenleg nincs meleg vizes termálfürdő. Maczó László azt is kiemelte, hogy a különleges terület a falu szélétől nagyjából 600 méterre található, mintegy 20 hektáron, "nagyon szép helyen, csodálatos kilátással". A leendő komplexumot illetően japán fürdőn is gondolkoznak, de szeretnének télen-nyáron kiszolgálni az ideérkező turistákat. Már vannak látványterveik, amelyek leginkább a törökfürdőhöz hasonlítanak – hangsúlyozta a polgármester, aki már tárgyalásokat folytat a fejlesztéssel kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek