A koronavírus-járvány miatt végleg bezár az Egyesült Királyság ikonikus gyógyfürdője

A dél-angliai Hindhead településen található az Egyesült Királyság wellnessiparának egyik ikonikus gyógyfürdője, a Grayshott Spa, amelynek vezetősége a járvány miatt kénytelen volt bejelenteni, hogy 55 évvel a megnyitása után véglegesen bezárnak. Sheila McCann, a Grayshott egyik vezetője, a kudarcot az Egyesült Királyság második lezárásával magyarázta: "A globális COVID-19 járvány és egy második lezárás tovább korlátozza az utazást, ez pedig azt jelenti, hogy sajnos ez a vállalkozás már nem tekinthető életképesnek."

A fürdő sokat megélt épülete végleg bezártForrás: Grayshott Health Spa/Facebook

A  Grayshott Spa elsősorban a gyógyászati és wellness kínálatára összpontosított. A kiemelkedően jó helyen található, 59 vendégszobával és 39 kezelőszobával rendelkező épületet a jelenlegi tulajdonosok valószínűleg el fogják adni. Liz Terry, a Spa Business szerkesztőségének vezetője elmondta, hogy az Egyesült Királyság kormánya tévedett a gyógyfürdők bezárásával kapcsolatban a második lezárás során, és a döntés pusztító hatással van az Egyesült Királyság gyógy- és wellnessiparára. Szerinte a gyógyfürdők bezárásáról szóló döntésnek nem volt tudományos alapja.

A második lezárás előtt a fürdők bebizonyították, hogy biztonságosan tudnak működni egy COVID-ellenőrzött környezetben, így az emberek veszélytelenebb helyen voltak a fürdőkben, mint bárhol másutt."

Egy vendégeknek szóló üzenetben a szálloda vezetője elmondta, hogy remélik, minden vendégük és követőjük továbbra is pozitív marad, és vigyázni fog egészségére, majd köszönetet modott nekik az évtizedek során nyújtott bizalmukért és hűségükért – írja a spabussiness.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek