A fürdők nem zárnak be, de lesz némi változás

A járvány miatt tegnap érvénybe lépő szigorítások nem érintik a fürdők működését, a szigorú higiéniai szabályok betartása mellett azok továbbra is üzemelhetnek. Ugyanakkor az éjfél és a reggel öt óra közötti kijárási tilalom az éjszakai fürdőzéseket mégis befolyásolja. Már több fürdő is bejelentette, hogy az éjszakai fürdőzéseik időtartamát az új kormányrendelethez igazítja, és időt hagy arra is, hogy a vendégek éjfélig hazaérkezhessenek. 

A hangulata miatt sokan kedvelik az éjszakába nyúló csobbanást - illusztrációForrás: Kseniya Ivanova/Shutterstock

Jó néhány fürdőben az őszi-téli szezonban is rendszeresen szerveznek ilyen programokat, amit nagyon kedvelnek a vendégek. Az éjszakai fürdőzések jellemzően éjfélig tartanak, de egyes helyeken csak éjjel 1-2 óra körül zárnak. Az új szabály miatt mostantól így a fürdőzéseket előbb be kell fejezni - nem is elég csak éjfélkor, hiszen arra is időt kell hagyni, hogy a vendégek hazaérjenek.

Már több fürdő is reagált az új szabályra. A Leányfalu Termálfürdő például gyorsan bejelentette, hogy a pénteki és szombati éjszakai fürdőzésüket ehhez igazítják. Ez azt jelenti, hogy a medencéket legkésőbb 23.15-kor el kell hagyni a vendégeknek, a fürdőt pedig 23-30-kor zárják. Gyorsan reagált a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő is, hiszen náluk november 7-én, szombaton lesz zenés éjszakai fürdőzés. Ez éjjel 1-ig szokott tartani, most azonban a fürdő 23 óráig, a medencék és a szanunavilág 22.30-ig lesznek nyitva. Orosháza-Gyopárosfürdőn a szombati éjszakai fürdőzés éjfélig szokott tartani, azonban már ezen a szombaton is 22 órakor lesz záróra – írja a termalonline.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek