Nézze ezeket az izlandi strandokat úgy, ahogyan máskor sosem láthatná!

   

   

   

   

  Gondolkodott már azon, vajon hogyan nézhetnek ki az uszodák és strandok, amikor egyetlen lélek sincs a területükön, üresek a medencéik és nem csorog víz a csúszdáikon? Mert az izlandi fürdők kommunikációjáért felelős igazgatóját bizony régóta foglalkoztatja ez a gondolat, ezért most, hogy a koronavírus-járvány miatt október 7-e óta Reykjavík összes fürdőintézménye ismét bezárt, Steinar Þór Ólafsson az elmúlt napokban végiglátogatta a helyeket, és egy drónfelvételt készített a látványról. 

  "Nagyon régóta készülök erre, de mivel az emberekkel zsúfolt medencék fölé mégsem vihetek drónt, a fürdők viszont évente legfeljebb csak egyetlen napra zártak be korábban, úgy éreztem, most jött el az ideje mindezt lefilmezni" – fogalmazott az Icelandmonitor cikkében az üres medencék látványáért is rajongó Ólafsson, aki az alábbi ötperces kisvideóban drónfelvételeken keresztül mutatja meg, hogyan magányoskodnak fürdőzők nélkül a hagymamedencék, a spirálcsúszdák és a sportmedencék mellett a lépcsős lelátók. A reykjavíki uszodák összesen 150 medencéje fölé repítette drónját, amelyek békeidőben egyébként az év 365 napján nyitva tartanak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek