Megújul az ország legkisebb és legolcsóbb termálfürdője

Az ország legkisebb fürdője Orosháza közelében, Nagybánhegyesen található, ahol 1971-ben találták meg a termálvizet. A magas ásványianyag tartalmú, nátrium-hidrogén-karbonátos, metabórsavas, bromidos, jódidos, fluoridos hévíz a tapasztalatok szerint reumatikus problémák, bőrbetegségek és nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas.

Tornaóra a fürdőbenForrás: facebook.com/Nagybánhegyesi-Termálfürdő-325947750761778/

A fürdőn az utóbbi időben sok apró tatarozást végrehajtottak, hogy a hétvégéken kinyitó létesítmény méltó körülmények között fogadja a vendégeit. A belső fogadótér mellett már a fürdő külső környezete is megszépült, elé térkövezett parkolót építettek, most pedig a medence körül új árnyékoló előtető készül - derül ki a beol.hu híréből.

A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága 8, 9 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a termálvizes medence korrodált előtetőjének elbontására és cseréjére, mellyel növekszik majd a napozásra és a pihenésre szánt terület is. Mint a termalonline.hu cikkéből kiderül, ez nemcsak az ország legkisebb, de a legolcsóbb fürdője is: a belépő mindössze 650 forintba kerül felnőtteknek. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek