Idő előtt bezárt az ország egyik különleges strandfürdője

Az új Aquaticum Strandfürdő első szezonja valamivel később kezdődött a tervezettnél a koronavírus- járvány miatt, így a vendégek csak három hónapig élvezhették az egyedi kialakítású, szabadtéri fürdőrészleget.

A tervek szerint 2021 tavaszán újra nyitForrás: Tri Lite Foto / Fejes Marton / Aquaticum Debrecen Spa

A strand június 20-án nyitott meg, és úgy volt, hogy szeptember 20-ig nyitva is marad. De az időjárás alakulása miatt az üzemeltetők végül úgy döntöttek, hogy előbb, már szeptember 17-én bezárják az Aquaticum Strandfürdő kültéri részeit. Így a folyószerűen kacskaringó sodrómedencét is, ami a közösségi médiában hozzászólók szerint is olyan egyedire sikerült, mint azt a látványtervekben megígérték az üzemeltetők.

A régi strandfürdőt 1932-ben adták át, és eredeti formájában egészen a 2017-es szezonig működött. Az új fürdő alapkövét 2018 nyarán tették le, és két évbe telt az elkészítése. A strand végül 15 medencével (5500 négyzetméter vízfelülettel) és nyolc csúszdával nyitott meg, és ha minden jól megy, akkor 2021 tavaszán újra várja majd a vendégeket – olvasható a Termalonline.hu oldalán.

Az Aquaticum többi egysége, vagyis a beltéri mediterrán élményfürdő és a termálfürdő továbbra is nyitva állnak, illetve a télen is nyitva tartó Kerekestelepi Termálfürdő is zavartalanul üzemel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek