Vízfüggönnyel és élőfallal ölelt medencés strand nyílik Debrecenben

Tavaly novemberben mutattak először látványképeket arról, hogy milyen lesz Debrecen új strandja, tegnap pedig kikerült egy újabb pár másodperces videó a Facebook-oldalukra, hogy június 20-án, szombaton meg is nyitják annak kapuit. A régi Nagyerdei Strandfürdő helyén közel másfél éven keresztül épített Debreceni Strandfürdő nemcsak modernebb, de nagyobb is lett elődjénél: 2000 helyett több mint 5500 négyzetméteresre nőtt a vízfelülete.

Forrás: Illés Anna / Bord Építész Stúdió

Összesen 15 medence kapott helyet a komplexumban, a sport-, gyerek-, kaland-, úszó- és ugrómedence mellett pedig több gyógyvizes medencét is feltöltöttek. Különleges látványelemnek ígérkezik, hogy a központi épület különböző élményszintjeit 12 méter magas vízfüggöny és élő zöldfal fogja közre, de belsejében egy vízi barlangot és egy billegő vízi ösvényt is kialakítottak. 

A strandot tervező BORD Építész Stúdió fotókat is küldött szerkesztőségünkbe a holnap nyíló strandról, így már nemcsak látványterveket tudunk mutatni olvasóinknak, hanem egy kisebb galériát is a képekből, íme:

Forrás: Palkó György / BORD Építész stúdió

Hétvégén egyébként máris egy strandmaratoni nyitvatartással indítanak: szombaton reggel hattól este 11-ig, vasárnap pedig este 8-ig lehet végigfürdeni Debrecen legújabb medencéit. Az egésznapos belépő felnőtteknek 3700, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 3100 forint, a családi- és egyéb kedvezményekről pedig itt olvashatnak.

És bár a város Termálfürdője - a weboldaluk június 18-i információja szerint - még mindig nem fogad látogatókat, az Aquaticum fedett élményfürdője már tegnap megnyílt több más, hazai élmény- és gyógyfürdőhöz hasonlóan

Kattintson bármely képre, galéria nyílik belőle!Forrás: Illés Anna / Bord Építész Stúdió

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek