Megérkeztek a részletek a Gellért fürdő újranyitásáról

Korábban már hírt adtunk arról, hogy szeptember 1-én nyit újra a Gellért fürdő, most az intézmény sajtóközleményéből az is kiderül, milyen feltételekkel és programokkal várják a látogatókat.

Az úszómedence a Gellért Gyógyfürdőben - illusztrációForrás: Christo/commons.wikimedia.org/

Az újranyitási akció keretében a belépőjegyek közel 40%-kal csökkentett áron vásárolhatóak meg 2020. október 31-ig, a 15 alkalmas akciós bérletek pedig további 15% kedvezményt biztosítanak. Újdonság az 5 alkalmas masszázsbérlet is, mely nemcsak a Gellért fürdőben vehető igénybe, hanem a Társaság által üzemeltetett összes fürdőben.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által támogatott gyógykezelések közül a gyógyvizes gyógymedence és a gyógymásszázs szolgáltatások továbbra is elérhetőek lesznek, emellett pedig számos, egészségmegőrzést szolgáló privát gyógyszolgáltatással – mint pl. egyéni és csoportos torna - bővül a kínálat.

Az újranyitás alkalmából a fürdő nemcsak kedvezményes fürdőbelépőkkel, bérletekkel és masszázsbérlettel, hanem különleges programokkal is várja vendégeit 2020. szeptember 5-én. A programokon a látogatók a fürdőbelépő megváltásával, térítésmentesen vehetnek részt.

Karacs Ildikó mantraénekes koncertjein a gyógyító, testet-lelket simogató rezgések fokozzák a fürdőzés élményét. A zenei vonalat erősíti a VoiceStation csapata, a fürdőben három alkalommal lépnek fel, koncertjeiken nemzetközi filmek és népszerű dallamok hangzanak el. Az egészségről az alakorvoslás program gondoskodik állapotfelméréssel, testösszetétel méréssel és tanácsadással.

Emellett a fürdő masszőrei ingyenes, frissítő nyakmasszázzsal kedveskednek a vendégeknek, a külön erre a napra kialakított vitamin bárban pedig lehetőség lesz friss gyümölcslevek kóstolására. A hagyományokhoz híven ingyenes épületlátogatások is várják az érdeklődőket, ahol megtekinthetik a fürdő alatti különleges ősforrást és barlangrendszert is. A látogatások után helyszíni „Víz-kvíz" játékban is részt vehetnek az érdeklődők, a helyesen válaszolók fürdőbelépőket nyerhetnek. A fürdőkben a vezetett séták regisztrációhoz kötöttek.

A gyógyfürdő munkatársai fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeztek a fürdő területén. Az újranyitásra a medencék vizét teljes körűen bevizsgálták. A többi fürdőhöz hasonlóan a medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét két óránként ellenőrzik. A belépéshez használt proxy órákat minden használat után, a forgalmasabb látogatótereket (pl. beléptetés, közlekedőterek, vizes blokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátokat, vízbe jutást segítő eszközöket 30 percenként fertőtlenítik.

Termálmedence a Gellért fürdőbenForrás: christo/wikipedia.org

A vendégek részére a releváns pontokon alkoholos kézfertőtlenítő szert helyeznek ki, melyeket a helyes kézmosásról szóló tájékoztatók kísérnek. Számos előírást (papucs használata, medencék használata előtti zuhanyzás) a házirend már korábban is rögzített. Most ezek fokozott betartására nyomatékosan felhívják a látogatók figyelmét. Papucs nélkül nem engedik be a látogatókat a fürdő területére! A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, melyet felfestett pontok segítenek.

A vendégek még nagyobb biztonsága érdekében a fürdők bejáratánál hőmérséklet mérést végeznek, és 37 fok feletti testhőmérséklet esetén nem engedik be a látogatókat. A fürdő minden nap 9:00 és 19:00 óra között tart nyitva.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek