Megváltozott feltételekkel lubickolhatunk a lila vizű gyógyfürdőben

Korlátozták a vendégek számát a lila vizű pacséri gyógyfürdőben és egyúttal a belépőjegy árán is emeltek. Ettől függetlenül még mindig baráti áron lehet megmártózni a színes gyógyvízben.

Fürdőzők a lila vizű termáltóbanForrás: Facebook / Termalna Banja Pačir - Gyógyfürdő Pacsér

A felnőtt jegyet 350 dinárba kerül, azaz mintegy ezer forint, a gyermekjegy pedig továbbra is maradt 200 dinár, ami nem egész 600 forintnak felel meg. Egy gyermekkel a családi belépőjegy 700 dinárért vásárolható meg, két gyermekkel pedig 900 dinárért, ami azt jelenti, hogy még a családi belépő sem haladja meg a 2700 forintot. Aki zárás előtt két órával érkezik, kedvezményesen tud belépőt venni.

Az áremelést azzal magyarázzák, hogy a járványügyi óvintézkedések miatt megnövekedtek a kiadásaik: sűrűbben és több helyen szükséges a fertőtlenítés a vendégek biztonsága érdekében - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

Egyre többen keresik fel a fürdőt

Tavalyhoz képest megduplázódott a faluban a bérelhető fekhelyek és a foglalások száma. A keresletet az is mutatja, hogy a fürdőzni vágyók hetekkel előbb lefoglalják a szálláshelyeket, különösen a nyári szezon idejére.

Az elmúlt hetekben az előírásokkal összhangban csökkentett látogatói létszámmal, de folyamatosan fogadta a gyógyulni, kikapcsolódni vágyókat a pacséri gyógyfürdő. Jelenleg egyszerre legfeljebb 600 vendég tartózkodhat az üdülőhelyen.

Korábban Magyarországról is buszokkal érkeztek a turisták a fürdőhelyre, most azonban körülményesebb átruccanni a szerb-magyar határ közeli településre. Szerbia a koronavírus járvány miatt sárga besorolásba került, ami azt jelenti, hogy a vajdasági fürdőből hazatérőknek két negatív vírustesztet kell felmutatniuk, ellenkező esetben két hét házi karantén vár rájuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek