Megmártózna ebben a lila színű, vajdasági termáltóban?

Nem mindennapi látványban és élményben lesz része annak, aki meglátogatja a Vajdaság lankái között megbújó pacséri termálfürdőt. A kétezer négyzetméteres tómederben lila vagy inkább rózsaszín vizet talál, amelynek nem csak a színe különleges, de az illata és a gyógyhatása is.

A tó színén még a helyiek is meglepődtek a 2015-ös nyári szezon kezdetekor, amikor a fürdő megnyitását követő évben, először pompázott lila színben. Mint kiderült, az elszineződés a forrás megnövekedett jód, bróm és lítium tartalmának volt köszönhető. Ezzel pedig nemcsak látványosabb, de a gyógyhatása is kiemelkedőbb lett.

A színes gyógyfürdő a magasból.Forrás: facebook / Gyógyfürdő Pacsér

A gyógytó vizéről úgy tartják, hogy főleg a gyulladásos betegségekben, valamint izületi-, csont- és bőrbetegségekben szenvedők állapotában hoz javulást. A víz magas sótartalma miatt a légúti panaszokat is enyhíti a helyi párás levegő, de jó hatással van az izomhúzódásos és az érrendszeri megbetegedésekre is.

A tó vize 28-32 celsius fokos, így a gyerekek is bátran pancsolhatnak benne. A legkisebbeknek a tó szélét ajánljuk, ahol a sekély vízben biztonságosan lubickolhatnak vagy gyűjtögethetnek kavicsokat. 

Amióta az év elején fedett medencével bővült a fürdő, már akár az esős időben vagy a déli órák forróságában is kedvére fürdőzhet Pacséron. A tető alatt két 35-36 Celsius fokos ülő medencében pihenhet meg - olvasható a termalonline.hu oldalán.

Fürdőzők a pacséri lila tóbanForrás: facebook / Gyógyfürdő Pacsér

A fürdőbe autóval érkező vendégek ingyenes parkolóhelyen hagyhatják a kocsijukat. De tudniuk kell, hogy a bejáratnál csak dinárral fognak tudni fizetni. Az egésznapos belépőért felnőtteknek 840 forintnak megfelelő, 300 szerb dinárt kell fizetniük, a gyerekjegy pedig 200 dinárba, vagyis kicsivel több mint 500 forintba kerül. Családi jegyet is vásárolhatnak, ez esetben két gyerek és két felnőtt belépőért 800 dinárt kérnek. Délután 5 óra után a felnőtt jegy 150, a gyerek bellépő pedig 100 dinárba kerül. A belépőért cserében a strandon kiépített zuhanyzókat és öltözőket talál, sőt, még a wifi is ingyen van.

A pacséri tó-fürdő Bajától hatvan kilométeres távolságra, a bácsalmási határátkelőtől mindössze 17 km-re található. A vajdasági termálfürdő minden nap 11 és 19 óra között tart nyitva. További fotókat és információkat a fürdő Facebook-oldalán találnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek