Portugáliában egy alkalmazás mutatja, mennyire zsúfoltak a strandok

Antonio Costa portugál miniszterelnök bejelentette, hogy június 6-án tervezik újranyitni a stradokat, az emberek pedig egy letölthető alkalmazáson keresztül tájékozódhatnak arról, hogy az egyes tengerpartokon van-e még hely - adja hírül a Reuters.

Forrás: 272447/pixabay.com

Az alkalmazást a Portugál Környezetvédelmi Ügynökség fejlesztette ki, és valós idejű mobiltelefon-adatokból, valamint a tengerparti létesítmények által beküldött számokból fogja megállapítani, hogy egy adott időpontban hány ember tartózkodik a strandon. A kormány a telefonszolgáltatókkal együttműködve gyűjti az adatokat, melyek nem csupán a tengerparton élők számáról, hanem arról is hírt ad, hogy mennyire vannak elosztva az emberek.

Ahogyan a többi országban, itt is érvényesek a távolságtartási szabályok, az egyes csoportoknak 1,5 méter távolságra kell tartózkodniuk egymástól, nyugágyat csak délelőttre vagy csak délutánra lehet foglalni, és a kettőnél több emberes sportok nem engedélyezettek. Remélik, hogy az emberek rendőrségi ellenőrzés nélkül is betartják a szabályokat.

Az országban május 4-én enyhítettek az utazási korlátozásokon, hétfőn pedig nyitnak az éttermek, múzeumok és kávézók, és egyes iskolai évfolyamok is újra a tantermekben tanulhatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek