Nyit néhány hazai fürdő, de jó ötlet-e lubickolni menni?

Videón mutatják a debreceni Aquaticum strand hullámmedencéjének próbaüzemét, beharangozták a Kehida Termálfürdő és a hódmezővásárhelyi fürdő nyitását is, de a Magyar Fürdőszövetség új közleményében türelemre inti a hazai komplexumokat. 

Még nem jó ötlet lubickolni menni?Forrás: Pixabay / Készítette: Jan Haerer

A kormány rendelete szerint a hazai strandok, valamint a szabadtéri fürdők kinyithatnak és látogathatók lesznek május elejétől, a Magyar Fürdőszövetség szerint azonban bármilyen egyértelműnek is tűnik ez a megfogalmazás, jogilag és szakmailag többféleképpen lehet értelmezni.

A Fürdőszövetség arra kérte a hazai fürdőket, hogy egyelőre higgadtan értelmezzék a kormányrendeletet, továbbá lehetőleg várják meg a kormányzati részletszabályokat, mint például a medence- és szolgáltatástípusok, a higiénia, a befogadható létszámok előírásait. Ezek ismerete nélkül felelősen nem nyitható meg fürdőlétesítmény a vendégek előtt.

Néhány fürdő már beharangozta a nyitást

Ennek ellenére a Hévíz közelében található Kehida Termálfürdő május 8-ára már kihirdette a strand megnyitását - írja a termál Online.

A kehidakustányi létesítmény szabadtéri részlegén bőven akad medence: hullámfürdő, élménymedence, hidegvizes úszómedence, gyerekpancsoló, melegvizes úszómedence és három gyógyvizes ülőmedence is van a strand részlegen.

A hódmezővásárhelyi fürdő még merészebb nyitási idővel rukkolt elő, ők már kedden, azaz május 5-én megnyitnának, egyelőre három medencével. A Török Sándor Strandfürdő mellett a Demjén Termálfürdő is megkezdi a vendégek fogadását - a Termál Online híre szerint náluk már a mai naptól elkezdve lehet csobbanni.

A debreceni Aquaticum még nem nyitott ki, de a helyi polgármester már megmutatta a hullámmedence próbaüzemét közösségi oldalán  – egy videót osztott meg az első hullámokról, amely alá azt írta, hogy "a nyár nem múlhat el anélkül, hogy kipróbáljuk":

A Fürdőszövetség türelemre int

A fürdővendégektől még néhány nap türelmet kérnek, most a kapkodás lenne a legrosszabb választás a szövetség szerkesztőségünkbe küldött közleménye szerint. Mindenkit biztosítanak, hogy ki fognak nyitni a fürdők és lehet majd biztonságosan fürdőzni, strandolni, de addig még sok fontos kérdés vár tisztázásra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek