Ezeket a fürdőket most ne célozza meg

Ausztria, Szlovákia és Magyarország fürdőinek egy része is úgy döntött, nem kockáztatja a vírus terjedését a komplexumokban, inkább egy időre lakat alá helyezték a létesítményeket. Összegyűjtöttük, mely fürdőket nem érdemes most megcélozni a zárvatartás miatt.

Hazai fürdők, ahol nem lehet csobbanni

A debreceni Aquaticum Termálfürdő március 13-tól határozatlan ideig nem fogadhat fürdőzőket. Emiatt értelemszerűen a március 14-re és 15-re tervezett meghirdetett Tavaszköszöntő Szaunamaraton program is elmarad - jelentette be Facebook oldalán a fürdő.

Aquaticum DebrecenForrás: Facebook / Aquaticum Debrecen / Készítette: Krisztian Bodis

A debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdőt még hétfőn bezárták, karbantartási munkálatok miatt. Eredetileg jövő hét péntekén kellene újra üzembe helyezni a fürdőrészleget, de az illetékesek döntése alapján erre nem kerül sor.

A napokban jelentették be, hogy a koronavírus miatt átmenetileg bezárják az Egri Termálfürdőt is. Az üzemszünet a város Bitskey Aladár Uszodájára is vonatkozik.

Csakugyan lakat alá került a Kecskeméti Fürdő, legalábbis részben. A nagy részét nem lehet látogatni, de a sportolók továbbra is használhatják az uszodát, a lakosok viszont már ide sem válthatnak belépőjegyet. A fürdőben található Aqua Étterem, a fitnesz terem és a halkozmetika rend szerint, továbbra is nyitva tart. A gyógyászati kezelések is elérhetők maradnak – írja a Termál Online.

Ezek a szomszédos fürdők is zárva tartanak

A szomszédos országban jóval nagyobb szigorítások vannak a koronavírus miatt, mint Magyarországon. Itt a fitnesztermek, uszodák, fürdők, strandok, wellness-központok, síközpontok is zárva vannak.

A Thermal Corvinus fürdő-komplexum felülnézetbőlForrás: Thermal Corvinus / Készítette: Martin Hecko

A fürdőket a mai naptól senki sem használhatja. Ezt a nevesebb fürdők már be is jelentették honlapjukon, vagy közösségi oldalukon: a nagymegyeri Thermal Corvinus, a Naszvadon található Thermál Nosvady és az észak-komáromi termálfürdő is jelentette a hírt.

Érdekes módon a Vadas Thermal Resort azt közölte Facebook oldalán, hogy az uszodájuk ugyan zárva tart, de a wellness hotel és a hozzá tartozó wellness részleg, hol medencék is találhatók, továbbra is nyitva lesznek.

A honlapján megjelent közlemény szerint az ausztriai locsmándi Sonnentherme fürdő is bezárt – egyelőre március 13-tól április 3-ig. „Mindössze elővigyázatossági intézkedésről van szó, amely jelzi, hogy a fürdő felelősséget érez vendégei iránt" – írják közleményükben.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek