30 méteren függő, üvegpadlós medencéből gyönyörködhet a városban

  Spanyolországban található Európa legnagyobb túlnyúló medencéje, melyet a murciai Odiseo kaszinó- és a szabadidő-komplexumban húztak fel. Mindkét oldalon 20 méterre nyúlik túl a falakon, és lenyűgöző kilátást nyújt a városra - derül ki a Lonely Planet cikkéből.

  Forrás: Clavel Arquitectos/youtube.com

  Megjelent egy videó is, amelyben a cég alapítója, Manuel Clavel Rojo kipróbálja saját alkotását. A medence köré egyébként 30 méter magasan egy erdőt is terveznek telepíteni. Ebben csőhálózat biztosít árnyékot a növényeknek, melyek alatt öntözőrendszer fut.

  A medence valójában azért nyúlik túl ennyivel, mert a megrendelő csak azután döntötte el, hogy szeretné megépíteni, miután a munkálatok már elkezdődtek. A szerkezetbe így nem kalkulálták bele a medence súlyát, viszont még át lehetett tervezni úgy, hogy a már meglévő elemek megtartsák.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek