Virtuális valósággal kapcsol ki a wellnesskapszula

A Sensync nevű cég virtuális valóság segítségével igyekszik megszabadítani a vendégek elméjét a terhektől, ezzel a pihenés új megközelítését nyújtva. Az immerzív wellnessélményeket kínáló Sensync kapszuláját a hawaii Ko Olinán található Four Seasons Resort Oahuban próbálhatják ki a látogatók - adja hírül a Spa Business.

Forrás: fourseasons.com

Mint a Sensync alapítói, Alex Theory és Adam Gazzaley elmondták, a virtuális elmemasszázs az egymással versengő figyelmetípusok (a fentről felfelé és lentről felfelé haladó) kapcsolatára támaszkodik, amelyek meghatározzák az ember viszonyát a körülötte lévő világgal.

A virtuális utazásokat úgy tervezték, hogy az ember figyelmét eltereljék a célorientált gondolatoktól, így segítenek a kognitív fáradtság leküzdésében. A kapszulában a vendégek szenzoros szinkronizálással láthatják, hallhatják a természetet, és érezhetik az illatokat, valamint a szellőt a bőrükön.

Az eszköz rögzíti a benne fekvő fiziológiai adatait, a légzést és a pulzusszámot, az elektrodermális aktivitást, majd ennek megfelelően alakítja az élményt, beleértve a hőmérsékletet is. Az adatokat utána odaadják a vendégeknek, hogy lássák, mire, hogyan reagál a szervezetük.

A kapszula különböző, természetben tett utazásokat kínál, melyek során a vendégek például óceáni öbölbe, kristálybarlangba kirándulhatnak, de akár a felhők között is szárnyalhatnak. Egy-egy utazás 20-80 percig, tarthat a Four Seasons 20 és 40 perces kezeléseket kínál 75, illetve 135 dollárért.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek