Ilyen programokkal várják Valentin-napon Bécsben

Számos Valentin-napi alternatívát kínál pároknak és egyedülállóknak idén is az osztrák főváros. A Wien Holding kínálatában többek között múzeumi kiállítás és koncert, meghitt dunai hajókirándulás és remek élményfürdő várja a kikapcsolódni vágyókat.

Fürdőzés és hajókirándulás

Aki pihenésre vágyik, az a Therme Wien, azaz a Bécsi Gyógyfürdő kedvezményes ünnepi belépőcsomagjai, vagy egy romantikus hajókirándulás közül választhat. Ez utóbbit az MS Admiral Tegetthoff fedélzetén teheti meg, ahol négyfogásos vacsorával várják a szerelmeseket.

Fiatal pár a Bécsi Gyógyfürdő medencéjébenForrás: Stukhard / Cathrine Stukhard

Tárlatvezetések romantikus módra

A Jüdisches Museum Wien tárlatvezetésén különböző tárgyak mesélnek elfeledett házasságokról, izgalmas utazásokról és híres kapcsolatokról, míg a Kunst Haus Wien fotókiállítása a metropoliszok iránt érzett vonzalomról szól, ikonikus művészek lencséjén át. A tárlatvezetések végén egy pohárka pezsgőt vagy puncsszívecskét is kapnak ajándékba a látogatók.

A zene szerelmeseinek is készülnek

Azoknak, akik a zene mellett teszik le a voksukat, jó választás lehet a Bécsi Zene Háza, vagyis a Haus der Musik, ahol a „Beethoven és a szerelem" című kiállítást nézhetik meg, ami többek között olyan művek keletkezéstörténetét járja körbe, mint a Für Elise, vagy a Halhatatlan kedves. Aki inkább élőben lenne részese a zenének, megnézheti az örök klasszikus musicalt, a jelenleg is műsoron lévő Macskákat.

Ne felejtsük el meg is örökíteni ezeket a meghitt pillanatokat, a Wien-Ticket jegyiroda ugyanis ajándékkal jutalmazza a legjobb páros fotó készítőit. Ehhez nincs más dolgunk, mint a #diebesserenkarten hashtaggel feltölteni képünket az iroda Facebook vagy Instagram oldalára és miénk lehet az 50 eurós utalványok egyike - tudtuk meg a Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek