Mostantól kényelmesebben élezhetjük a jódos-sós gyógyvizet

Tavaly nyáron adták át a teljesen felújított Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdőt a 13 medencéjével együtt. A fürdőzők azonban mindeddig csak egy kicsi medencében élvezhették a névadó jódos-sós gyógyvizet. Ezen változtattak most a létesítményben.

Kényelmesebben élvezhetjük a gyógyvizet - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: David Blazquez Cea

A régi sós-jódos medence mellett lévő termál medence lett az új sós-jódos medence, amely nagyjából négyszer nagyobb a réginél - tette közzé a hírt közösségi oldalán a fürdő.

A fürdővendégek számos alkalommal jelezték, hogy túl kicsi a medence, amelyben kipróbálhatják a nevezetes gyógyvizet. Eddig mindössze egy 4 négyzetméteres vizes teret töltötték meg a termálvízzel. Az illetékesek maguk is látták a hiányosságot, de csak mostanra tudták technikailag is megoldani a változtatást.

A sós termálvizek egyébként különösen alkalmasak mozgásszervi problémák kezelésére, főként az idült degeneratív, vagy gyulladásos reumatológiai megbetegedésekben, csontritkulásban ígérnek javulást.

A nátrium-klorid, vagyis a só fertőtlenítő, gyulladásgátló hatása speciálisan a női szervek betegsége esetén hatékony. Különösen, ha jódot is tartalmaz, hiszen az felerősíti ezt a hatást. Vagyis krónikus nőgyógyászati betegségek esetén is ajánlott felkeresni a szóban forgó medencét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek