Ez most az ország legújabb gyógyfürdője

A Penészleken található Ligetalja Termálfürdő tavaly kapta meg a hivatalos gyógyfürdő minősítést, ezzel jelenleg ez a fürdő az ország legújabb minősített gyógyfürdője.

Az eldugott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kis faluban, Penészleken lévő gyógyfürdő területe 27 éve került magánkézbe. Mivel a területen az agyagos talajnak köszönhetően a talajvíz nem folyik el, egy horgásztavat hoztak létre, mely az egész objektum történetének kezdetét jelentette.

Ligetalja Gyógyfürdő És Termál Hotel, Dózer HorgásztóForrás: Facebook / Ligetalja Gyógyfürdő És Termál Hotel, Dózer Horgásztó / Készítette: Damian Trybuszewski

A szabadidőpark folyamatos fejlesztései közben szabadtéri strandot, szálláshelyeket alakítottak ki. Geológiai méréseket is végeztek, de nem gázt, hanem 1150 méter mélyen fekvő termálvizet találtak, ami nyomós indok volt, hogy felépítsenek itt egy termálfürdőt.

Hosszadalmas procedúrát követően 2019-ben a gyógyfürdő minősítést is megkapta a Ligetalja Gyógyfürdő, mely ezáltal Magyarország legújabb, "legfiatalabb" gyógyfürdője - írja a Termál Online.

A penészleki gyógyvíz kalciumos, nátriumos, hidrogén-karbonátos, magas sótartalmú víz, mely csontokra, ízületekre, tehát mozgásszervi betegségekre kiváló. A gyógyvizes medence hőfoka 38 Celsius fok, a forró vizes termál medencében pedig 40 fokos a víz.

A gyógyvízzé minősítés folyamatával együtt számos új szolgáltatást vezettek be. Ma már víz alatti gyógytorna, iszapkezelés, gyógymasszázs is várja a látogatókat.  

A gyógyfürdőzés jótékony hatásának élvezete mellett a penészleki parkban minden korosztály megtalálja a kedvére való elfoglaltságot a vízibiciklizéstől kezdve a kerékpározáson és túrázáson át a strandfürdőzésig. A helyi lehetőségekről egy összefoglaló videót is találtunk a fürdő honlapján:

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek